Norvegai pažadais nesimėto

norvegu_paramaPraėjusią savaitę Šakių LIONS klubas baigė dalinti dar vieną labdaros siuntą iš Norvegijos. Įvairių medicinos ir slaugos priemonių, įrangos, rūbų siuntą norvegai į Šakius atgabeno spalio 14 dieną.

D. Mikelionio nuotr.: Praėjusią savaitę Šakių LIONS klubas baigė dalyti dar vieną medicinos ir slaugos priemonių, įrangos, rūbų labdaros siuntą iš Norvegijos.


Rugsėjo mėnesį Šakiuose viešėję septyni norvegai, kurie atstovavo keturiems Norvegijos LIONS klubams, tesėdami savo pažadą, spalio 14-ąją į Šakius atgabeno labdaros siuntą. Šįkart ji buvo skirta rajone veikiančioms gydymo ir slaugos įstaigoms. Siuntoje buvo būtinų medicinos priemonių, įvairių slaugos, reabilitacijos proceso metu reikalingų priemonių, rūbų, skirtų tiek vaikams, tiek suaugusiems, įvairios negalią turintiems žmonėms reikalingos įrangos.
 
Kaip informavo Šakių LIONS klubo atstovas spaudai Darius Mikelionis, gautą labdarą klubo nariai surūšiavo ir išdalijo Šakių ligoninei, rajone veikiančioms ambulatorijoms. Dalis labdaros daiktų teko Kukarskės globos namams ir Šakių socialinių paslaugų centrui, kurio viena iš pagrindinių veiklos krypčių – senyvo amžiaus asmenų, neįgaliųjų arba asmenų, nebegalinčių pasirūpinti savimi, priežiūra ir slauga.

Šiuo metu 40 globotinių prižiūrinčios Kukaskės globos namų vadovė Onutė Zokienė neslėpė, jog norvegų per Šakių LIONS klubą globos namams perduota labdara labai reikalinga. Tarp atgabentų daiktų buvo slaugos ir medicinos priemonės, ypač tokioje įstaigoje reikalingos ir gana brangios sauskelnės, neįgaliųjų poreikiams skirti daiktai – specialios vaikštynės, neįgaliųjų vežimėliai ir pan. Iki Šakių LIONS klubo atgabentos labdaros, į Kukarskę vertingų daiktų buvo atvežęs vokietis Giunteris F.Toepferis. Jis įstaigai padovanojo keturias funkcines lovas. Jos taip pat labai naudingos, nes globos namuose šiuo metu yra net 12 globotinių su sunkia negalia, dešimčiai reikia itin rimtos priežiūros. Pasak O. Zokienės, įstaiga priimtų ne tik užsieniečių, bet ir rajono gyventojų labdarą.

Iki spalio 14-osios į Šakius Norvegijos LIONS klubų nariai labdarą jau buvo atvežę porą kartų. Jie dovanojo ne tik funkcines lovas, bet liepos mėnesį rajoną pasiekė vilkikas rūbų bei kitokių daiktų. Artimiausias norvegų vizitas mūsų rajone numatytas gruodžio mėnesį. Jie kartu su lietuviais ketina lankyti sunkiau besiverčiančias šeimynas, pamaloninti vaikus kalėdinėmis dovanomis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.