Nuo šiol Gelgaudiškio dvaras priklauso Šakių savivaldybei

dvarasLapkričio 2 dieną rajono savivaldybė pasirašė sutartį, kuria galiausiai savo nuosavybėn perėmė Gelgaudiškio dvarą. Tiesa, ne tik jį, bet ir rangovams nesumokėtą skolą.

Jau daugiau nei metus laiko sprendžiamas Gelgaudiškio dvaro perėmimo iš Marijampolės apskrities administracijos klausimas ir 1.345 mln. litų skola už atliktus, bet neapmokėtus darbus. Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis netgi kreipėsi į generalinę prokuratūrą dėl buvusios apskrities administracijos viršininkės Birutės Kažemėkaitės veiksmų bei galimo piktnaudžiavimo ir tarnybos pareigų neatlikimo.

Visgi spalio 2-ąją savivaldybėje sutartį pasirašė Likviduojamos Marijampolės apskrities viršininko administracijos likvidatorius Robertas Junevičius, savivaldybės administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis ir TŪB „Virmalda“, kuriai už darbus nesumokėti pinigai, vadovas Virginijus Rubačius. Šakių rajono savivaldybė, pasirašydama sutartį įsipareigojo perimti visas teises ir pareigas, taip pat ir 1.345 mln. skolą, kurią tikisi padengti iš parengto projekto lėšų.
 
Kaip patikino projekto vadovas Vitas Girdauskas, šiuo metu intensyviai rengiamas projektas dėl Gelgaudiškio dvaro restauravimo ir pritaikymo turizmo bei kultūrinėms reikmėms. Vien šią savaitę buvo atlikta daug ir ypač svarbių darbų, kad dvaro reikalai judėtų į priekį: teisiškai įregistruoti pastatai ir žemė kaip savivaldybės turtas. Dabar pildomas projektas, nes iki šio mėnesio pabaigos turi būti visiškai suprojektuota ne 400, kaip dabar, o visas 1377 kvadratinių metras plotas, tad projektuotojams, kaip sakė V. Girdauskas, vos ne verkti norisi. Jeigu viskas gerai ir projektas, kaip tikimasi bus patvirtintas ir finansavimas gautas, 2012 metais liepos 1-ąją bus galima švęsti dvaro atidarymo iškilmes.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.