Daugiau konteinerių

konteineriaiŠalies savivaldybės gaus dar 6,1 tūkst. antrinėms žaliavoms rinkti skirtų konteinerių, kurie bus pastatyti miestų gyvenamuosiuose rajonuose. Juos planuojama 44 savivaldybėms pristatyti per metus.

Pranešama, kad varpo formos konteineriai bus nupirkti iš Gaminių ar pakuotės atliekų tvarkymo programos lėšų. Pasak šios programos lėšų panaudojimo tarybos pirmininko, aplinkos viceministro Aleksandro Spruogio, perkant konteinerius siekiama padėti savivaldybėms sparčiau sukurti gyventojams prieinamą atliekų rūšiavimo sistemą.

Kaip rodo regionų aplinkos apsaugos departamentų rengiami patikrinimai, dar yra nemažai gyvenamųjų rajonų, kur nesudarytos reikiamos sąlygos juose gyvenantiems žmonėms rūšiuoti atliekas. Nors Aplinkos ministerija 2006–2008 metais 59 savivaldybėms jau yra nupirkusi 13,4 tūkst. antrinių žaliavų surinkimo konteinerių, jų vis dar trūksta. Perkami konteineriai savivaldybėms skirstomi atsižvelgiant į tai, kiek jos jau yra jų gavusios, kaip naudoja gautuosius ir kiek jų dar trūksta.

Pasak Ūkio skyriaus specialistės Astos Cikanienės, Šakių rajonas gaus tik 12 konteinerių. Tai toli gražu neišspręs konteinerių trūkumo problemos. „Skaičiuojama, kad 600 gyventojų priklauso 1 konteineris. Dabar reikia statyti konteinerius sodų ir garažų bendrijose, bet neturime ką. Žmonėms toli vežti šiukšles, manau, reikėtų tankinti jų padėjimą, tada, galbūt, ir daugiau rūšiuojančiųjų būtų“, - kalbėjo A. Cikanienė, mananti, kad rūšiavimą galima būtų skatinti mažinant šiukšlių surinkimo kainą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.