Kas pavėžės neįgaliuosius į Janukiškius?

Lapkričio 18 dieną Šakių vaikų globos namuose Neįgaliųjų dienos užimtumo centro darbuotojų ir tėvų susirinkimas prasidėjo nuotaikinga Beždžioniukų diskoteka, kurioje dalyvavo „žymiausi lietuviškos popmuzikos atlikėjai“. Nors vaikai labai jaudinosi, susirinkusieji palaikė juos audringais plojimais – koncertas tikrai pavyko.

Dar kartą galima įsitikinti, kad visi savo viduje turime vienokią ar kitokią meno gyslelę. Tai įrodo ir Šakių rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje atidaryta neįgaliųjų kūrybos paroda, kurią aplankė ir Dienos centre viešėję svečiai iš Vokietijos. Šakių vaikų globos namų direktorius Virginijus Kelertas pasidžiaugė, kad neseniai pas juos lankėsi ir Neįgaliųjų užimtumo centru domėjosi Lietuvos televizija, kuri paruoštą reportažą rengiasi parodyti visiems Lietuvos gyventojams.

Rajono savivaldybės vicemeras Algimantas Damijonaitis, kalbėdamas apie Neįgaliųjų dienos užimtumo centrą, pasidžiaugė jo veiklos rezultatais ir darbuotojais, kurie, atiduodami visą savo šilumą ir gerumą kitiems, nusipelno pačios didžiausios pagarbos.
 
Susitikime buvo sprendžiamas neįgaliųjų pavėžėjimo į Janukiškių kaimą neasfaltuotais rajono keliais klausimas.Vaikų globos namų autobusas pradeda gesti ir jį norima  pasaugoti vaikų kelionėms ir svarbiems atvejams, kad jis visai „nesugriūtų“ kasdien važinėdamas žvirkeliais. Pats vicemeras bendravo su Šakių autobusų parko direktoriumi Tomu Povilaičiu ir ieškojo galimybės keleiviniam transportui važiuoti į Janukiškius valanda vėliau. Pasak jo, šiuo metu atliekamas keleivių srautų tyrimas, aiškinamasi, ar niekas dėl to nenukentėtų.

Vaikų globos namų direktorius pasiūlė ir kitą variantą. Jei nebus įmanoma susitarti su Šakių autobusų parku, tai ieškos galimybės žmones asfaltais pavėžėti iki Griškabūdžio, o iš ten bandys tartis su Griškabūdžio vidurinės mokyklos vadovais, kad geltonuoju autobusiuku juos nuvežtų į Janukiškių kaimą.

Kaip teigė A.Damijonaitis, šitas klausimas sprendžiamas, yra keletas galimybių, tereikia luktelėti iki gruodžio mėnesio, kol viskas išsispręs. Jis taip pat pažadėjo artimiausiu metu tarpininkauti susitvarkant įvažiavimą į Vaikų globos namus, pažvyruoti kiemą. Dėl saugaus išvažiavimo iš kiemo vicemeras siūlė V.Kelertui kreiptis į Šakių kelių policiją, nes prie pat kelio stovintis kaimynystėje gyvenančių žmonių ūkinis pastatas užstoja matomumą.

Susirinkimo metu buvo aptarti ir kiti einamieji klausimai, rūpintys neįgaliųjų tėveliams. Vaikai ir Dienos užimtumo centro darbuotojos pasidžiaugė nauju muzikiniu centru, kurio pagalba vaikai galėjo surengti Beždžioniukų diskoteką, tačiau jie svajoja apie kompiuterį ir didelį televizorių. V.Kelertas suteikė viltį, kad jų svajonės labai realios, ypač artėjant šv.Kalėdoms – stebuklų laikotarpiui. Dabar pats laikas rašyti laiškus Kalėdų seneliui. Kadangi, pasak Vaikų globos namų direktoriaus,  šiemet vaikučius gali aplankyti net du Seneliai - iš Švedijos ir Vokietijos. Tai visai tikėtina, kad šios dovanos atkeliaus į Neįgaliųjų dienos užimtumo centrą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.