Europarlamentarė R. Morkūnaitė: „Mane traukia Šakių rajonas“

morkunaiteGintarė MARTINAITIENĖ

Praėjusį ketvirtadienį Šakių rajone viešėjo europarlamentarė Radvilė Morkūnaitė ir jos padėjėja Lietuvoje Gintarė Nafaitė. Nežinia kodėl, tačiau mūsų rajonas, kaip pripažino pati europarlamentarė, ją tikrai traukia. Ji aplankė dvi rajono mokyklas, Zyplių ir Gelgaudiškio dvarus, bendravo su bendruomenių, valdžios atstovais.

Nuotr. R. Morkūnaitė (dešinėje) susitikimų metu kalbėjo apie Europos Parlamentą, darbą jame, atsakinėjo į klausimus.

Europarlamentarę R. Morkūnaitę, jos padėjėją Lietuvoje G. Nafaitę rajone lydėjo Seimo nario Jono Šimėno padėjėja Violeta Simonavičienė. Pirmiausiai jos lankėsi Kriūkų vidurinėje mokykloje, vėliau Lukšių Vinco Grybo gimnazijoje, apžiūrėjo Zyplių ir Gelgaudiškio dvarus, susitiko su rajono vadovu Juozu Bertašiumi, Gelgaudiškio bendruomenės nariais.
 
R. Morkūnaitė kiekvieną mėnesį vieną savaitę skiria kelionėms po Lietuvą, bendravimui su žmonėmis. „Darbui Lietuvoje skiriu ypatingą dėmesį, nes manau, kad svarbiausia europarlamentarų pareiga – būti tarpininkais tarp savo valstybės gyventojų ir sprendimus priimančių ES institucijų“, - teigė šalį Europos Parlamente atstovaujanti politikė. Tad ne išimtis ir Šakių rajonas, kuriame vasarą viešėjo jos padėjėjos, o dabar ir pati R. Morkūnaitė. Ji mano, kad reikia bendrauti, rodyti dėmesį ne tik didžiuosiuose miestuose gyvenantiems žmonėms, bet ir tolimesnių vietovių gyventojams.

Savo vizito metu ji noriai bendravo su mokiniais, pasakojo apie darbą Europos Parlamente, atsakinėjo į moksleivių klausimus. Kaip pasakojo europarlamentarės padėjėja, labai šaunus susitikimas buvo su Kriūkų vidurinės mokyklos moksleiviais, nes susitikimo metu vyko ypač gyva diskusija.

Trumpo susitikimo su rajono meru J. Bertašiumi metu R. Morkūnaitė kalbėjo mažai, nes įsiterpti į mero monologą apie rajono gerą finansinę padėtį, šiukšlių problemas, projektinę veiklą, sporto centrą ir kitus dalykus, jai nebuvo galimybės. Visgi europarlamentarė sugebėjo užduoti vieną klausimą dėl atliekų tvarkymo rajone. Mat aplinkosauga – viena prioritetinių R. Morkūnaitės sričių. Ji įvairiais būdais skatina „žaliųjų“ idėjų sklaidą, į viešumą kelia ekologijos problemas. „Meras nori pasakyti tiek daug, kad tikriausiai dar turėsime sugrįžti pabendrauti“, - susitikimo pabaigoje teigė europarlamentarė.

R. Morkūnaitė ne tik bendravo su mokiniais, bet ir aplankė Zyplių ir Gelgaudiškio dvarus, domėjosi šiuo dvaru, teiravosi, kodėl sustojo darbai, aiškinosi, kokia šiandien dvaro situacija. Vėliau ji susitiko su gelgaudiškiečiais, kuriems taip pat daugiausiai pasakojo apie Europos Parlamentą, ten vykstantį darbą, atsakinėjo į gyventojams kylančius klausimus. R. Morkūnaitės vizitą rajone V. Simonavičienė apibūdino taip: „Nors Radvilė ir nusivarė nuo kojų, pavargo, bet išvažiavo labai laiminga ir patenkinta, kad čia apsilankė. Ji kalbėjo, kad Šakiai ją labai traukia, tad, manau, kad čia apsilankys dar ne kartą“. Galbūt tai susiję su tuo, kad, kaip prisiminė R. Morkūnaitė, 1990 metais, atgaunat Lietuvos Nepriklausomybę, su tėvais „zapuku“ važiuodama pro Šakius čia sustojo, giedojo tautinę giesmę.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.