Partijos ataskaitiniame susirinkime – gyvenimiškų problemų sprendimas

pensininkaiGintarė MARTINAITIENĖ

Praėjusį penktadienį į rinkiminį – ataskaitinį susirinkimą rinkosi Pensininkų partijos Šakių skyriaus nariai. Nors buvo pristatyta metinė veiklos ataskaita, kalbėta apie pasirengimą artėjantiems savivaldybių rinkimams, renkama partijos valdyba, tačiau didžiąją susirinkimo dalį užėmė kalbos bei atsakingų asmenų atsakymai į klausimus apie vandenį, šildymą bei šiukšles.

Nuotr. Į pateiktus pensininkų klausimus atsakinėjo bei mokesčių subtilybes nesuprantantiems aiškino susirinkime dalyvavę atsakingi asmenys.

Kviečia, nes neaišku

Susirinkime iš 100 partijai priklausančių narių dalyvavo 60, taip pat buvo atėję ir partijai nepriklausantys žmonės, kuriems, kaip ir partiečiams, labiausiai rūpėjo išgirsti UAB „Šakių vandenys“ vadovo Vaido Litinsko, UAB „Šakių šilumos tinklai“ atstovų Henriko Zarembos ir Simano Valaičio, taip pat UAB „Paslaugos šakiečiams“ vadovo Alvydo Miliūno bei rajono mero Juozo Bertašiaus atsakymus į pensininkų užduotus klausimus. „Nepykit, kad mes taip dažnai jus kviečiamės į susirinkimus, bet taip yra todėl, kad problemų dėl šiukšlių, šildymo ir vandens nemažėja“, - pakviestiems atstovams kalbėjo susirinkimo pirmininkė ir Pensininkų partijos narė Ona Valaitienė.
 
Pateikė klausimus

Susirinkimo pradžioje kalbėjusi partijos pirmininkė Elena Antanavičienė pateikė ir labiausiai ramybės pensininkams neduodančius klausimus: kodėl blogi UAB „Šakių vandenys“ darbo rezultatai, kaip teigė E. Antanavičienė, netgi neteisėtai ir neteisingai siuntinėjamos sąskaitos, kodėl bendrovė dirba nuostolingai, nors kainas už vandenį nuolat didina, kodėl žmonėms taikomas nevienodo dydžio abonentinis mokestis už vandenį, kodėl pelningai dirbant „Šakių šilumos tinklams“ taikomas naujas „skaitliuko“ mokestis? Pensininkė taip pat pripažino nesuprantanti „vedamos šiukšlių politikos“, kai galbūt tik kibirą šiukšlių per mėnesį turintis žmogus apkraunamas mokesčiais ir dar iki konteinerio per sniegynus turi eiti pusę kilometro. „Viena seniūnija netgi galvoja atsisakyti paslaugų ir šiukšlių išvežimą organizuoti pati. Juk visiškas nesiskaitymas su žmonėmis. Jeigu jau mokame pinigus, tai ir konteinerį atvežkite iki pat namų“, - teigė E. Antanavičienė. Tačiau J. Bertašius patikino, kad taip būti negali, nes daugelį dalykų, už kuriuos dabar esame atsakingi, prisiėmėme stodami į ES, tarp jų ir šiukšlių tvarkymą. „Iki 2014 metų 95 proc. Lietuvos gyventojų komunalines atliekas tvarkys centralizuotai. Ši nuostata ir buvo perkelta į šalyje galiojančius dokumentus“, - apie įsipareigojimus ES aiškino meras.

J. Bertašius, atsakydamas į teiginį, kad netinkamai rajono taryboje ginami pensininkų interesai kalbėjo, jog taip tikrai nėra, nes taryboje net septyni tarybos nariai, pasak mero, yra pensininkai.

Atsakinėjo į klausimus

Susirinkime dalyvavę žmonės aktyviai uždavinėjo klausimus bei norėjo išgirsti atsakymus į visus jiems rūpimus klausimus. Kalbėdami apie dideles sąskaitas už šildymą jie pateikė pavyzdžius, kad didesniuosiuose miestuose gyventojai moka kur kas mažiau nei Šakiuose. H. Zaremba aiškino, kad kaina už šildymą priklauso nuo kiekvieno namo suvartoto šilumos kiekio ir bendrovė už tai nėra atsakinga. „Jūs patys atsakingi už tai, kiek suvartojate šilumos. Tai priklauso nuo kiekvieno namo atskirai“, - kalbėjo UAB „Šakių šilumos tinklai“ atstovas. Gyventojams buvo kantriai atsakinėjama ir į klausimus apie vandenį, abonentinį mokestį, įgyvendinamus ES projektus, atsakomybę, įsipareigojimus bei paimtas paskolas, sunkią finansinę padėtį. Netgi salėje buvo galima išgirsti komentarų, kad pateikiami klausimai kartojasi, galbūt nesiklausant, kas jau buvo atsakyta ir aiškinta anksčiau. Bet akivaizdu, kad pensininkai su jiems kylančiomis problemomis nelinkę susitaikyti, todėl ir kelia visa tai į viešumą. „Supraskite ir tų žmonių neigiamą reakciją ir nusiteikimą, kai daugiau nei pusę savo pajamų jie turi atiduoti mokesčiams“, - apie į susirinkimą susirinkusiųjų nuotaiką kalbėjo O. Valaitienė.

Partiniai reikalai

Aptarus rūpimus klausimus, susirinkimo metu buvo pristatyta ir metinė Pensininkų partijos Šakių skyriaus ataskaita, kurią pateikė pirmininkė E. Antanavičienė, taip pat kalbėta apie pasirengimą savivaldybės tarybos rinkimams, kuriuose planuoja dalyvauti 20 kandidatų, tačiau iki šiol rinkimuose sutiko dalyvauti tik 16 žmonių.

Be to, Pensininkų partijos Šakių skyriui atsisakė vadovauti E. Antanavičienė, į savo vietą pasiūliusi O. Valaitienės kandidatūrą. „Mano indėlis ir taip nemažas, įkūriau partiją, dvejus metus jai vadovavau, tad, manau, jau tikslinga pakeisti pirmininką“, - motyvus dėstė E. Antanavičienė. Tačiau ar rekomendacijos bus patvirtintos, paaiškės artimiausiu metu vyksiančiame valdybos posėdyje. Susirinkimo metu buvo išrinkta devynių narių valdyba, kontrolės komisija.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.