Didžiosios metų šventės su miško kvapu namuose

eglisakesŠiemet ir vėl šalies miškininkai žmonėms dalins eglišakes, kad galėtume pasipuošti savo namus. Miškininkai šiemet planuoja išdalyti ne mažiau nei 100 tūkst. eglišakių.

Trečius metus iš eilės Aplinkos ministerija ir Generalinė miškų urėdija rengia akciją „Parsinešk Kalėdas į savo namus”, kurios metu eglių šakas žmonėms dovanos visos 42 šalies miškų urėdijos. Pernai rekordinio masto renginys vyko net 123 Lietuvos vietose. Buvo planuota gyventojams padovanoti apie 40 tūkst. šakų, bet išdalyta gerokai daugiau. Akcijos rengėjų teigimu, šalyje buvo išdalyta beveik šimtas kilometrų eglišakių. Šiemet miškininkai ketina pagerinti praėjusių metų rekordą ir planuoja išdalyti ne mažiau nei 100 tūkst. eglišakių.

Prieš Šv. Kalėdas miško apsauga, kaip ir kasmet, bus ypač sustiprinta. Šakų dovanojimo akcija irgi puiki priemonė nuo miško vagių. Tikima, kad kuo mažiau eglučių žmonės pirks, tuo mažiau jų bus norima pavogti. Papuošta eglės šaka tikrai atneš Kalėdų nuotaiką į namus ar darbovietes, o ir gamta nebus nuskriausta, nes šakas miškininkai paruoš miško kirtimuose.
 
Primename, jog akcija prasidės likus savaitei iki Kūčių – gruodžio 17 dieną nuo 14 valandos. Šakos bus dalijamos visų Lietuvos didžiųjų miestų ir miestelių centrinėse aikštėse. Šakiuose - aikštėje prieš Šakių rajono savivaldybę, Gelgaudiškyje - aikštėje prie seniūnijos, Kudirkos Naumiestyje - prie seniūnijos. Pasak miškininkų, išgyvenant ne pačius geriausius laikus, reikia būti solidariems ir pasirūpinti, kad Kalėdų simbolis – eglutės šaka - papuoštų ir sunkiausiai besiverčiančių žmonių namus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.