Šakių ligoninei – „Europos burių“ nominacija

klimaitisGruodžio pradžioje balsavę portalo DELFI skaitytojai paskelbė savo verdiktą – išrinkti geriausi Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansuojami projektai. Pirmadienį vykusiame renginyje „ES paramos kontaktų mugė 2010” daugiausiai balsų surinkusių projektų vykdytojams buvo įteikti apdovanojimai. Tarp nugalėtojų - ir Šakių ligoninės įgyvendintas projektas.

Nuotr. A. Klimaitis sako, kad pelnytas apdovanojimas – balsavusiųjų ir palaikiusiųjų nuopelnas.

Iš viso rinkimuose „Europos burės 2010“ buvo paskelbta 12 nominacijų, kuriose varžėsi 36 nominantai. Šie rinkimai yra skirti įvairių sričių projektams, kuriems naudojama ES parama. Tarp laimėtojų – ir Šakių rajono ligoninės įgyvendintas projektas „Šakių ligoninės pastatų renovacija, siekiant didinti energijos vartojimo efektyvumą (I etapas)“. Šakių ligoninės projektas tapo nugalėtoju nominacijoje „Europos burės“ už šiltesnį gyvenimą“. Iš viso portalo DELFI lankytojai už šį projektą atidavė 1964 balsus. Pagal balsų skaičių Šakių ligoninė buvo ketvirtoje vietoje iš visų 12 nominantų.
 
Praėjusį pirmadienį Šakių ligoninės vyriausiasis gydytojas Algirdas Klimaitis viešėjo Vilniuje, kur vyko „Europos burių“ apdovanojimų ceremonija. Renginyje pirmiausiai buvo diskutuojama apie ES paramą, projektų įgyvendinimą, administravimą ir kitus aspektus. Taip pat, kaip pasakojo A. Klimaitis, nemažai susirinkusieji kalbėjo apie Lietuvos piliečių „saviplaką“. „Mes esame vieni iš labiausiai save menkinančių kraštų ES. Daugelis šalių stengiasi didžiuotis savo kraštu, pasigirti, o mes dažniausiai elgiamės atvirkščiai. Tad renginyje kalbėta ir apie tai, ką mes turime gražaus, išskirtinio. Gaudami ES paramą, diegdami inovacijas, vykdydami projektus nenusileidžiame kitoms ES šalims. Tačiau mes linkę keikti valdžią, politiką, nors be tų daugelio keikiamų politikų, jų pritarimo ir tų projektų neitų įgyvendinti“, - mintimis dalijosi ligoninės vadovas.

Ką Šakių ligoninės vadovui reiškia šis apdovanojimas? Jis sako, jog pirmiausia tai visų balsavusiųjų ir palaikiusiųjų nuopelnas. Žinoma, toks apdovanojimas – puikus darbo įvertinimas. Tuo labiau, kad „Europos burių“ nominacijos rajone nėra pelnęs nė vienas įgyvendintas projektas.

Šiuo metu Lietuvoje įgyvendinama daugiau nei 3800 projektų, dalinai finansuojamų 2007-2013 metų ES struktūrinių fondų lėšomis, o bendra šių projektų vertė siekia beveik 19 mlrd. litų. Iš viso 2007-2013 metais Lietuvai numatyta skirti per 23 mlrd. litų iš ES struktūrinių fondų. Iki šiol įgyvendinamiems šio periodo projektams jau išmokėta 6,6 mlrd. Lt lėšų iš ES fondų ir nacionalinio biudžeto.

Šakių ligoninės įgyvendinto projekto vertė yra apie 3 mln. litų. Rajono savivaldybė prie įgyvendinimo prisidėjo 250 tūkst. litų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.