Rinkimų komisijos nariai davė priesaiką

rinkimaiGiedrė PLEČKAITYTĖ

Gruodžio 23 dieną Verslo centro posėdžių salėje priesaiką davė devyni savivaldybių rinkimų komisijos nariai, kurie kitąmet šalyje vyksiančių rinkimų metu prižiūrės tvarką 35 rajono rinkimų apylinkėse.

Nuotr. Gruodžio 23 dieną priesaiką davė rinkimų komisijos nariai.

Šakių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Juozo Puodžiukaičo siūlymu rajone vyksiančiuose savivaldybės tarybos rinkimuose rinkimų komisijai vadovaus savivaldybės administracijos vyriausioji specialistė Jūratė Šneideraitienė. Praėjusį ketvirtadienį Šakių rajono rinkimų komisijos pirmininkė J. Šneideraitienė pakvietė visus komisijos narius pasirašyti rašytinį pasižadėjimą bei ištarti priesaiką, kad dorai ir sąžiningai atliks savo pareigą, nepažeis LR Konstitucijos kitąmet vyksiančiuose savivaldos rinkimuose.

Taigi naująją rinkimų komisiją sudaro partijų ir organizacijų deleguoti nariai: Asta Bakanevičienė (LR Teisingumo ministerija), Edmundas Krištolaitis (LR Teisininkų draugija), Rūta Lebedžinskienė (Lietuvos socialdemokratų partija), Sofija Marija Liudžiuvienė (Liberalų ir centro sąjunga), Nijolė Ruočkuvienė (Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai), Lilija Sniečkuvienė (Darbo partija), Konstancija Staugaitienė (Tvarka ir teisingumas), Diana Tom (Lietuvos liberatų sąjūdis), Rima Vasaitienė (Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga).
 
Rinkimų komisijos pirmininko pavaduotoja vienbalsiai išrinkta N. Ruočkuvienė, komisijos sekretore - teisininkė A. Bakanevičienė.

Savivaldybių rinkimų įstatymo šeštasis straipsnis numato draudimą papirkti rinkėjus ar rinkimo teisę turinčius asmenis dovanomis, paslaugomis ir kokiu kitokiu atlyginimu, skatinančiu rinkėją dalyvauti ar nedalyvauti rinkimuose, balsuoti už vieną ar kitą asmenį. Lapkričio 30 dieną Vyriausioji rinkimų komisija savo sprendimu patvirtino Rinkėjų ar rinkimo teisę turinčių asmenų papirkimo faktų tyrimų ir vertinimų tvarkos aprašą. Pasak J. Šneideraitienės, šis aprašas rinkimų komisiją įpareigojo savo sprendimu sudaryti galimo papirkimų faktų tyrimo grupę, kurią negali sudaryti partijų deleguoti nariai. Nuolatinę galimų papirkimo faktų tyrimo grupę sudaro trys komisijos nariai: A. Bakanevičienė, E. Krištolaitis ir J. Šneideraitienė. Šiai komisijai vadovauti vienbalsiai išrinktas E. Krikštolaitis.

Politinės reklamos stebėsenos grupę sudaro S. M. Liudžiuvienė ir R. Lebedžinskienė.

Dauguma rinkimų komisijos narių yra valstybės tarnautojai, todėl jie turės prašyti savo vadovų, kad šie suteiktų teisę dirbti papildomą darbą rinkimų komisijoje. Vyriausioji rinkimų komisija rinkimų organizavimui Šakių rajone skyrė 158 tūkst. 616 litų.

Visi devyni komisijos nariai priešventinį ketvirtadienį davė priesaiką ir nuo šio momento pradėjo savo darbą. Komisijos pirmininkė J. Šneideraitienė visų komisijos narių prašė laikytis rimties, išlikti nešališkais komisijos nariais.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.