Šakių seniūnas apdovanojo miesto puošėjus

apdovanojoGiedrė PLEČKAITYTĖ

Gruodžio 30 dieną Šakių seniūnija pagerbė mieste veikiančias privačias ir valstybines įstaigas, kurios pasipuošė įstaigas ir taip prisidėjo prie miesto gražinimo. Šakių seniūno Alfonso Jako pastebėjimu, puošusiųjų įstaigas šiemet buvo kur kas mažiau nei ankstesniais metais.

Nuotr. Seniūnijos padėka įteikta Šakių rajono apylinkės teismui už nuolat švenčių metu puošiamą įstaigą.

Pasipuošusių būta mažiau

Prieš pat Naujuosius metus Šakių seniūnija nusprendė pagerbti bei padėkoti žiemos švenčių metu valstybinių įstaigų ir individualių įmonių vadovus, kurie labiausiai prisidėjo prie miesto puošimo ir šventinės nuotaikos kūrimo. Šakių seniūnijoje gražiausiai besipuošiančių įstaigų apdovanojimai teikiami jau dvyliktus metus. Beje, anksčiau būdavo skelbiama apie planuojamus rinkimus ir seniūnija ragindavo puoštis. „Kelis metus buvo raginama puoštis, tačiau gavome atsiliepimų, kad tas raginimas prilygsta prievartai“,- prisiminė seniūnas. Pastaruosius dvejus metus apie būsimus rinkimus nuspręsta viešai nebeskelbti, todėl jų apdovanojimai buvo netikėta staigmena gražiausiai pasipuošusių įstaigų vadovams.  
 
Norėdami įvertinti, kaip pasipuošęs miestas, seniūnas A. Jakas su seniūnijos darbuotojais specialiai vakare važinėjosi po miestą ir apžiūrėjo, kaip pasipuošę miesto gyventojai. Seniūno pastebėjimu, šiemet pasipuošusiųjų, lyginat su ankstesniais metais, yra kur kas  mažiau. „Paprastai miestą puošia tik tos pačios įstaigos, todėl nelabai buvo iš ko rinktis“, - teigė seniūnas.

Apdovanotos penkios įstaigos

Kaip teigė Šakių miesto seniūnas, šiemet žmonės neskubėjo puoštis. „Kada įžiebėme eglę, aš tikėjausi, kad jau rytojaus dieną ar po poros dienų pasiruoš įstaigos, bet to nebuvo. Prieš pat Kalėdas tradiciškai pasipuošė teismas. Jų pavyzdžiu pasekė ir Parapijos senelių globos namai, kurie šiemet, manau, labai papuošia centrinę gatvę“,- teigė seniūnas. Pasak A. Jako, neliko nepastebėta ir VšĮ „Pirminės sveikatos priežiūros centras“, kurio darbuotojai bene pirmieji papuošė įstaigą. Jau ne vienerius metus gražiai ir išradingai puošiasi Jaunučio Bugvilo įmonė bei UAB „Lauksva“.

Šios seniūno A. Jako išvardytos įstaigos ir buvo šiemet apdovanotos Padėkos raštais, kuriuose įamžintos vakaro metu iš tolo girliandomis žėrinčios įstaigos.

Nors besipuošiančių šiemet buvo ir mažiau, bet Šakiuose apsilankiusių svečių pagyrimų apie gražiai papuoštą miestą nestinga. Taip pat seniūnas pasidžiaugė, kad Šakių miesto jaunimo sąmoningumas išaugo. Pavyzdžiui, pirmuosius dvejus metus labai dažnai eglutės nukentėdavo nuo vandalų. „Anksčiau alėja buvo daužoma, nuimamos girliandos. Dabar turiu pasigirti, kad tokių atvejų nėra. Matyti, kad vertina seniūnijos darbuotojų atliekamą darbą.“,- džiaugėsi seniūnas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.