Žmonės raginami nesnausti

varvekliaiSavaitgalį Lietuvoje prognozuojamas atšilimas. Iškrentantis ir namų stogus dengiantis sniegas kelia nerimą, ar neįluš, nes tokių atvejų pastarosiomis dienomis pasitaiko vis dažniau. Nors atlydžio nežadama, tačiau žmonės raginami sutvarkyti namų stogus, kad atitirpę, krentantys varvekliai nesužalotų praeivių ir nepridarytų nuostolių.

Nuotr. Kai kurie gyventojai ir įstaigos jau savaitės pradžioje nusikasė sniegą nuo stogų, sutvarkė, kad grėsmės nekeltų kabantys varvekliai.


Šventinis savaitgalis tiek gyventojams, tiek atitinkamoms tarnyboms pažėrė nemažai išbandymų. Pastarosiomis dienomis iškrentantis sniegas kelininkams taip pat neleidžia atsipūsti. Keliai savaitgalį daugelyje vietų buvo sunkiai išvažiuojami, dėl gausaus sniego įlūžo ne vieno ūkinio pastato stogas. Pasak administracijos direktoriaus Juozo Puodžiukaičio, rajone yra sugriuvę penki tvartai. Tačiau specialistai ragina sniegą nukasti ne tik nuo tvartų, bet ir nuo gyvenamųjų namų, įstaigų stogų. Nesvarbu, kad konstrukcijos atrodo tvirtos.
 
Daugiabučius administruojančios UAB „Šakių vandenys“ padalinio vadovas Mindaugas Viltrakis kalbėjo, kad į tarifą nėra įtraukta kaina už stogų valymą, tad tuo rūpintis turi patys gyventojai. Jis minėjo, kad pagal surenkamą sumą bendrovė gali atlikti nebent smulkius darbus daugiabučiuose. „Atsakomybė dėl sniego ir varveklių gula ant pačių gyventojų pečių. Žinoma, jei yra galinčių už paslaugas susimokėti, mes jas tikrai atliksime, prašom“, - teigė M. Viltrakis. Pasak jo, bokštelio paslauga kainuoja 80-90 litų, o žmogaus darbas vertinamas dar apie 25 litus. Tad galintys susimokėti gali samdyti ir namų stogai bus nuvalyti, o kas neišgali, šiuos darbus raginami atlikti patys. Tiesa, tokių rūpestingų gyventojų šią savaitę mieste buvo galima pastebėti ne vieną. Belieka tikėtis, kad jų pavyzdžiu paseks ir kiti gyventojai bei įmonės ir nusikas nuo stogų sniegą bei nusidaužys varveklius, kad savaitgalį žadamas atšilimas nepridarytų žalos. „Reikia tikėtis, kad nepradės lyti, nes tuomet, manau, būtų daugiau nelaimių. Dabar belieka viltis, kad gyventojai bus supratingi ir pasirūpins savo turtu“, - kalbėjo administracijos direktorius J. Puodžiukaitis.

Gyventojų supratingumo bei iniciatyvumo tikimasi ir kitais atvejais. Pavyzdžiui, yra ne vienas daugiabučio namo ar kai kurių įstaigų kiemai, kurie sunkiai išvažiuojami, juose nuolat klimpsta automobiliai, tad patys gyventojai turėtų nusikasti ar samdyti techniką, kad sniegas būtų nustumdytas, o ne tik keiksnoti, neva tuo turėtų pasirūpinti atitinkamos institucijos, seniūnija ir pan. Specialistai atkreipia dėmesį ir į tai, kad žmonės atsakingiau palikinėtų gatvėse automobilius, kurie dažnai kliudo nustumdyti sniegą nuo važiuojamosios dalies.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.