Visgi savivaldybėje priedai išmokėti buvo

pinigaiGintarė MARTINAITIENĖ

Praėjusio mėnesio viduryje laikraštyje „Draugas“ buvo išspausdintas straipsnis „Išsimokėti tryliktuosius atlyginimus gali ne visi“, po kurio rajono vadovas Juozas Bertašius laikraštyje pateikė atitaisymą, neva korespondentė, rašydama straipsnį, neįsigilino ir nesuprato ką rašo. Jis prašė paneigti straipsnio pavadinimą, kaip neatitinkantį tikrovės, nes juo esą klaidinami žmonės. Meras aiškino, kad jokie tryliktieji atlyginimai nebus mokami. Kaip bevadintume, tryliktieji atlyginimai, priedai, paskatinimai ar tiesiog pinigai, visgi savivaldybėje jie buvo išmokėti.

Nuotr. Savivaldybės administracijos darbuotojams už papildomą projektinę veiklą, darbą švenčių dienomis ir viršvalandžius buvo išmokėti priedai, kurių bendra suma – 128 tūkst. litų.


Prašė paneigti

Dar prieš didžiąsias metų šventes ne viename susitikime buvo kalbama, jog savivaldybė praėjusiais metais sutaupė lėšų, todėl yra pajėgi išmokėti tai, „kas priklauso žmonėms“. Kaip pavadinsi, taip nepagadinsi - tryliktieji atlyginimai, priedai, paskatinimai, kompensacijos - visa tai yra pinigai. Tačiau valdininkams šis pavadinimas pasirodė gana neteisingas, neatitinkantis tikrovės. Pasirodžius minėtam straipsniui, rajono meras piktinosi, kad straipsnyje yra nemažai netikslumų. „Nenorėdamas, kad būtų klaidinami rajono žmonės, prašau paneigti patį straipsnio pavadinimą, kaip neatitinkantį tikrovės“, - rašė J. Bertašius. Tačiau tik pavadinimą.
 
Tai, kas priklauso

Tuomet Biudžeto ir turto skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė kalbėjo, jog bus kompensuota už tai, kas nebuvo sumokėta per metus. „Yra įstaigų, kurių darbuotojai ėjo nemokamų atostogų, kiti neišsimokėjo tiek, kiek priklauso ar labai taupė, tad mokos fonde liko lėšų ir dabar jas gali išsimokėti. Jokiu būdu tai ne joks tryliktasis atlyginimas, o tiesiog bus suteikta galimybė atiduoti žmogui tai, kas priklauso“, - prieš šventes kalbėjo E. Grigaitienė. Aiškinama, kad sunkmečiu kai kurie žmonės taupė, ėjo nemokamų atostogų, per metus jiems nebuvo mokami priedai, kurie priklausė, savivaldybė dirbo be skolų ir taupė pinigus. Tai žmonių uždirbti pinigai. Aiškinama ir tai, kad mūsų savivaldybės darbuotojų atlyginimai yra vieni mažiausių, lyginat su kaimyninėmis savivaldybėmis. Tačiau kam neigti, kad priedai ar kaip juos bevadintume, nebus mokami.

Išsimokėjo

Savivaldybės Centralizuotos buhalterijos skyriaus vedėja Vitalija Tumienė patikino, kad savivaldybės administracijos darbuotojams už pernai išdirbtus viršvalandžius, papildomą projektinę veiklą ir darbą švenčių dienomis buvo išmokėti priedai, kurių bendra suma – 128 tūkst. litų. Jie padalyti 177 darbuotojams.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.