Rajono keliuose - ekstremali situacija

plikledisEkstremali situacija rajono keliuose susidarė, kai sekmadienio popietę žiemiškus orus pakeitė prasidėjęs lietus. Pagrindinių gatvių ir krašto kelių dangos dar nėra tokios slidžios, tačiau rajoniniai keliai praktiškai neišvažiuojami. Pirmieji lijundros padarinius pajuto pėstieji, nes  šaligatvius padengė plikledis. Labai slidu ir šalutinėse gatvėse, kuriose apledėjęs senas sniegas dengia asfaltą.

Šakių autobusų parko direktorius Tomas Povilaitis informavo, kad sekmadienio popietę ir pirmadienio rytą rajoniniai keliai buvo ypač slidūs ir pavojingi, todėl autobusai vėlavo, slydo nuo kelio, neįveikė ledu padengtų įkalnių, o kai kuriais maršrutais ir visai nevažiavo.

Ekstremali situacija keliuose susidarė dėl lietaus, iškritusio ant apledėjusios kelio dangos, todėl keliais beveik neįmanoma važiuoti. Kaip pranešė Šakių kelių tarnybos inžinierius Remigijus Gudaitis, visos kelininkų pajėgos metamos į pavojingiausias vietas, kur staigiuose posūkiuose, įkalnėse, ir nuokalnėse sunkiai pajuda net kelininkų sunkiasvorės mašinos. Kelio dangos gausiai barstomos druskos – smėlio mišiniu. Apie kelių būklę ir galimybę važiuoti nuolat informuojamas Autobusų parkas.
 
Šakių kelių tarnybos viršininkas Antanas Pauliukevičius perspėjo, kad lijundra plečiasi  ir visoje Lietuvoje artimiausiu metu bus labai sudėtingos eismo sąlygos. Žmonėms patariama susilaikyti nuo nebūtinų kelionių, o jei teks važiuoti, patariama važiuoti labai lėtai, stebėti kelio būklę ir, reikalui esant, padėti vieni kitiems.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.