Sekmadienio naktis paženklinta avarijomis

avarijaVasario 6-osios, sekmadienio naktį, rajono keliuose įvyko net trys avarijos, kuriose dužo ne tik automobiliai, bet ir buvo sažaloti žmonės. Policijos pareigūnų teigimu, visos trys nelaimės įvyko dėl naktį buvusios slidžios kelio dangos.

Nuotr. Įvykio metu buvo apgadinti devyni lengvieji automobiliai ir autovežis.

Sužaloti jaunuoliai

Pirmoji ir bene skaudžiausia avarija tąnakt įvyko Šakių seniūnijos Bridžių kaimo ribose, Šakiai-Bridžiai, 3 km 25 m. Po Griškabūdyje vykusių šokių Šakių link važiavęs automobilis „BMW 530“ apie 2 val. pateko į  avariją. Automobilio vairuotojas A. J., gyvenantis Kidulių seniūnijos Voverių kaime, tąkart netoli Šakių važiavo draudžiamo eismo kryptimi. Esant slidžiai kelio dangai, automobilis nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Eismo įvykio metu nesunkiai susižalojo automobilio vairuotojas A. J. Jam Šakių ligoninės Priėmimo skyriuje medikai diagnozavo galvos smegenų traumą. Be to, avarijos metu buvo sužaloti ir automobilio keleiviai. L. S. (gim. 1989 m.), gyvenantis Šakiuose, Jaunystės Tako gatvėje. Jam Šakių medikai diagnozavo  kaukolės kaulų lūžimą, galvos smegenų traumą. Sunkiai nukentėjęs jaunuolis buvo išvežtas į Kauno klinikas. Avarijoje nukentėjusiam R. D. (gim. 1991), gyvenančiam Šakių seniūnijos Striūpų kaime, Šakių ligoninėje medikai diagnozavo paviršines galvos srities žaizdas. Avarijos metu automobilio vairuotojas  A. J. buvo blaivus, vairuotojo pažymėjimą turėjo.
 
Nuvažiavo pienovežis

Tą pačią naktį 3 val. 45 min. kelyje Pilviškiai- Šakiai – Jurbarkas nuo slidžios kelio dangos nuvažiavo pienovežis. Automobilio „MAN TGA – 18,360“ vairuotojas V. K., gyvenantis Pagėgių savivaldybės Vilkyškių kaime, nelaimės metu buvo blaivus. Avarijoje žmonės nenuketėjo tik buvo apgadintas pienovežis.  

Dužo automobiliai

Paskutinė, ne mažiau skaudi avarija kelyje Pilviškiai – Šakiai – Jurbarkas įvyko apie 4 val., 38 kilometre, Kumpupių kaimo ribose. Esant slidžiai kelio dangai ir nepasirinkus saugaus greičio nuo kelio nuvažiavo lengvųjų automobilių vilkikas „Mercedes Benz - 1836“. Sunkvežimį vairavo V. J. (1972 m.) Pagėgių savivaldybės Lumpėnų kaimo gyventojas. Tąkart autovežis gabeno net devynis lengvuosius automobilius: „Peugeot 807“, „Opel Zafira“, „Renault Megane“, „Peugeot 307“, „Reno Lagūna“, „Citroen“.  Nelaimės metu vairuotojas buvo blaivus ir nenukentėjo. Avarijos vietą turėtų sutvarkyti bendrovė, kuriai priklauso autovežis ir gabenti automobiliai. Bendrovės savo turtą yra apdraudusi.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.