Socialinės kortelės – socialinės rizikos šeimoms

kortelePraėjusį ketvirtadienį posėdžiavusi rajono taryba patvirtino sprendimą dėl socialinių kortelių socialinės rizikos šeimoms tvarkos. Asmenims, kuriais negalima pasitikėti ir išmokėti grynųjų pinigų į rankas, lėšos bus pervedamos į korteles. Socialinės paramos skyriaus vedėja tikisi, kad realiai kortelės turėtų pradėti galioti po mėnesio ar pusantro.

Socialinių kortelių sistema Lietuvoje nėra naujiena, tačiau mūsų savivaldybėje tik dabar, pritarus tarybai, bus pradėta įgyvendinti ši naujovė. Kaip aiškino Socialinės paramos skyriaus vedėja L. Pocevičiūtė, šio projekto esmė, kad socialinės rizikos šeimoms, kurioms negalima išmokėti grynųjų pinigų į rankas, lėšos būtų pervedamos į socialines korteles. Jomis bus galima apmokėti už maisto produktus, tačiau tokių prekių kaip alkoholis, rūkalai įsigyti nebus galima.

Tiek seniūnijų seniūnai, tiek Socialinės paramos skyrius džiaugiasi ir palankiai vertina šią naujovę, nes sumažės darbo krūvis ir socialinėms darbuotojoms atkris pinigų saugojimo, apskaitos vedimo, atsiskaitymo problemos. „Dabar yra maždaug 100 šeimų, kurioms nuolat socialinės darbuotojos perka maistą, tad labai gerai, kad ši problema bus išspręsta socialinių kortelių pagalba“, - kalbėjo L. Pocevičiūtė. Ji minėjo, kad dabar bus vykdomi viešieji pirkimai, tačiau manoma, kad geriausiai sąlygas galėtų atitikti UAB „Gulbelė“, nes šio tinklo parduotuvių nėra tik keliose kaimiškose vietovėse. Socialinės paramos skyriaus vedėja mano, kad prireiks maždaug pusantro mėnesio, kol rajone bus įdiegta ir realiai pradės veikti socialinių kortelių sistema.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.