Šventinį sekmadienį pažymėjo kraupi avarija

avarija2Gegužės 1 dieną, šventinį sekmadienį, šiurpi avarija, kuri įvyko Lekėčių seniūnijos ribose, kelyje Šakiai – Zapyškis - Kaunas, pasiglemžė 18-mečio gyvybę. Be to, nelaimės vietoje netikėta mirtis ištiko Šakių rajono savivaldybės Lekėčių ugniagesių komandos gelbėtoją.

Nuotr. Neoficialiais duomenimis, nelaimės metu jaunuolis važiavo iki 200 km/h greičiu.

Sekmadienio popietę, apie 14 val. 20 min., Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos dvyliktokas, olimpinio čempiono Modesto Paulausko sūnus Žygimantas Paulauskas, važiuodamas Kauno link Lekėčių seniūnijos Agurkiškės kaimo ribose, kelio Šakiai – Zapyškis – Kaunas 39 km 810 m atkarpoje, pateko į avariją, kuri baigėsi tragiška jaunuolio mirtimi. Policijos teigimu, mirtimi pasibaigusi avarija įvyko dėl galimai per didelio greičio. Manoma, jog jaunuolis posūkyje, kuris po pernai atliktos kelio rekonstrukcijos gerokai ištiesintas, nesuvaldė automobilio, nulėkė nuo kelio ir trenkėsi į miške augančius medžius. Lengvojo automobilio „BMW 318“ vairuotojas Ž. Paulauskas žuvo vietoje. Jaunuolis ekspertizei buvo išvežtas į MRU Teismo medicinos instituto Jurbarko skyrių.
 
Į nelaimės vietą tuojau pat išvyko Lekėčių ugniagesių gelbėtojų komanda. Tačiau atliekant gelbėjimo darbus gelbėtojas Zigmas Janušauskas pasijuto blogai. Gelbėtojas tuojau pat buvo nuvežtas į Šakių ligoninės Priėmimo skyrių, kur jam medikai suteikė pirmąją medicininę pagalbą. 1959 metų gimimo Kriūkų seniūnijos Gerdžiūnų kaimo gyventojas mirė ligoninėje dėl širdies smūgio. Z.J. lavonas, mirties priežasčiai nustatyti, išvežtas į MRU Teismo medicinos instituto Jurbarko skyrių.

Tą pačią dieną nuo kelio nuvažiavo kitas lengvasis automobilis, kuris atsidūrė Liekės upelyje. Vairuotojas nuo kelio nuvažiavo dėl sveikatos sutrikimų. Policijos pareigūnai surašė protokolą, bet įvykio oficialiai neregistravo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.