Kas, kam ir kodėl liejo nuoskaudas?

bertasius_valaitieneGintarė MARTINAITIENĖ

Balandžio pabaigoje laikraštyje „Draugas“ rašėme apie numatomus pokyčius rajono savivaldybėje. Tik iš laikraščio apie atleidimą iš darbo sužinojusi Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Bronė Valaitienė neslėpė nuoskaudos dėl rajono vadovybės elgesio ir tikino, kad taip tiesiog iš jos buvo pasityčiota.

Nuotr. Tiek meras J. Bertašius, tiek B. Valaitienė susitikimo metu vienas kitam negailėjo kandžių replikų.

Balandžio pabaigoje laikraštyje „Draugas“ buvo publikuojamas straipsnis „Neišvengiami permainų vėjai pūstelėjo ir savivaldybėje“, kuriame buvo aptariami jau įgyvendinti ir dar planuojami įgyvendinti pokyčiai. Vienas iš jų – kad neplanuojama pratęsti darbo sutarties su Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Brone Valaitiene. Tuomet ir administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis, ir rajono meras Juozas Bertašius aiškino, kad tiek laiko, kiek šiose pareigose dirba B. Valaitienė, yra pakankamai daug. J. Bertašius tuomet akcentavo, kad žmogui reikia suteikti galimybę pailsėti ir išeiti į pensiją.
 
Sužinojo iš spaudos

Šią savaitę viename bendrame susitikime tiek B. Valaitienė, tiek J. Bertašius išsisakė savo nuoskaudas dėl minėto įvykio. Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėją, kaip ji pati tikino, labiausiai įskaudino tai, kad apie planuojamą atleidimą iš darbo ji sužinojo iš spaudos. „Juk galėjote, mere, ar jūs, ar administracijos direktorius ateiti ir pasakyti, Valaitiene, tu daugiau nebetinki ir viskas. Nereikia iš manęs tyčiotis“, - kalbėjo vedėja. Pasak jos, skaudina ne pats faktas, kad nebeplanuojama pratęsti darbo sutarties, bet tai, kad iki publikacijos spaudoje apie tai ji nieko nežinojo. „O kaip jaustumėtės jūs, jei apie tai perskaitytumėte laikraštyje ir pats nieko nežinotumėte“? - susirinkusiųjų retoriškai teiravosi B. Valaitienė. Be to, minėtame straipsnyje buvo rašoma, jog vedėja yra pensinio amžiaus ir jai laikas pasitraukti iš pareigų. Šis sakinys jai taip pat paliko nemenką nuoskaudą. Tuo labiau, kad rajono vadovas netgi keletą mėnesių už ją vyresnis. Tad ar etiška, vertinti B. Valaitienės galimybes ar būtinybę išeiti į pensiją, spręsti ne mums.

Merą delegavo žmonės, o B. Valaitienės - ne

Nors redakcija turi įrašą, kad rajono vadovai sakė taip, kaip ir buvo parašyta, meras tikino informavęs tik apie tai, jog nebus pratęsta darbo sutartis. „Aš pasakiau, kad nebus pratęsta darbo sutartis, nes yra daugiau norinčiųjų dirbti, o kaip laikraštyje parašė, tai skaitykite ir priimkite kaip norite. Korespondentui niekas nedraudžia iš vieno sakinio parašyti visą puslapį, padaryti didvyrį ar sumalti į miltus. Skirkit tuos dalykus. O kas ko nepasikvietė, ar nepasakė - kitas dalykas“, - aiškino rajono vadovas. Jei B. Valaitienei buvo kažkas neaišku, pasak mero, reikėjo ateiti ir klausti tiesiogiai – juk žinojo, kad baigiasi darbo sutartis. Kalbėdamas tiek apie savo, tiek apie B. Valaitienės pensinį amžių jis akcentavo tai, jog jį išrinko, pasitikėjo ir į valdžią delegavo ne kas nors kitas, o žmonės. Na, o B. Valaitienė yra tik samdoma darbuotoja. Tiesa, jei būtų norima, darbo sutartį su ja būtų galima tęsti ir toliau, bet ją rajono valdžia planuoja nutraukti nuo birželio 17-osios. Kalbėdamas apie B. Valaitienės darbą meras sakė jį vertinantis tik labai gerai.  
 
Darbo sąlygomis išsiskiriantis skyrius  
 
Šį darbą 17 metų dirbanti B. Valaitienė susitikimo metu kalbėjo ir apie daugiau skaudulių. „Vienintelis mūsų skyrius savivaldybėje, kur vedėja neturi atskiro darbo kabineto. Specialistės ar aš turime eiti kalbėtis su žmonėmis į koridoriaus fojė ir ten spręsti jų problemas, tartis, nes nėra vietos. Trečiam žmogui išvis nėra darbo vietos. Nė viename skyriuje to nėra. Netgi buhalterės kabinete nesėdi po tris. Tad toks požiūris“, - apie darbo sąlygas kalbėjo B. Valaitienė. „Paskutinieji ketveri metai išvis kažkoks košmaras“, - konstatavo B. Valaitienė. Ji tikino, kad ypač sunku buvo ir todėl, kad jokio palaikymo ji nesulaukė iš tuometinio vicemero Algimanto Damijonaičio. „Taip tikrai neturi būti. Padėjau daug sveikatos, kad išsilaikyčiau šiame darbe. Tad, jeigu jums tai svarbu, atkreipkite į tam tikrus dalykus dėmesį“, - kreipdamasi į Sveikatos ir socialinės politikos komiteto narius kalbėjo Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.