Rajono šunų mylėtojus vienija Šakių kinologų klubas

stikliusGiedrė PLEČKAITYTĖ

Pavasarį rajone įsikūrė Šakių kinologų klubas, vienijantis tikrus šunų mylėtojus bendrai veiklai, bendriems tikslams. Tad apie klubo kūrimosi priežastis ir veiklos planus kalbamės su jo prezidentu, tikru šunų mylėtoju Valentinu Stikliumi.

Nuotr. Šakių kinologų klubui, kuris priklauso Lietuvos kinologų draugijai, vadovauja Valentinas Stiklius.

Mintis brendo seniai

Mintis įkurti Šakių kinologų klubą V. Stikliui ir jo bendraminčiams brendo seniai. Jau kokius penkerius metus patylomis ir garsiai buvo kalbama apie Šakių kinologų klubą, kuris būtent šiemet pavasarį ir buvo įkurtas. „Mieste yra gana nemažai dokumentus turinčių šunų, kurie dalyvauja parodose. Kol kas mes vos tik susibūrę, o jau žmonės pradeda registruotis. Vadinasi, to žmonėms reikia“,- kalbėjo klubo prezidentas V. Stiklius. Pasak jo, šio klubo tikslas - ne tik vienyti šunų augintojus, bet ir populiarinti kinologiją. „Šiandien į klubo veiklą įsilieję septyni entuziastai. Klube yra trys veislynai“,- sakė prezidentas. Jis patikino, jog į klubo narių gretas gali įstoti ir šunelio neturintis žmogus. Pasak pašnekovo, čia yra kinologų klubas, tad tikri šunų mylėtojai bet kada gali įstoti į šį klubą.
 
Truputį apie veisles

Jau dabar Šakių kinologų klubas vienija tuos šunų mylėtojus, kurie atsakingai puoselėja tam tikrą keturkojų veislę. Tad besišnekučiuodami su pačiu klubo prezidentu V. Stikliumi negalime nepakalbėti būtent apie šunų veisles, kokios jų yra populiariausios mūsų rajone. „Mados tendencija – ekonomija. Mažų šunų veislės ir, aišku, tie, kuriuos mažai vedžioti reikia. Kam šerti rotveilerį, jeigu galima turėti tarkim kokį šilkinį australų terjerą arba jorkšyrą. Pastebima, kad žmonės nori mažesnių šunelių“,- sakė V. Stiklius. Tuo pačiu jis pridūrė, jog bet koks populiarumas šuns veislei tam tikra prasme kenkia. Pavyzdžiui, staforšyro terjeras yra įtrauktas į pavojingų veislių sąrašą. „Šios veislės šunys kažkada buvo naudojami kovoms, o dabar tai toks pat šuo kaip ir visi. Be to, buvo laikas, kai skustagalviai berniukai dėl įvaizdžio vedžiodavosi šios veislės šunis“, - teigė V. Stiklius. Anot jo, daug veislių sugadino turgus, kur šunys pardavinėjami be dokumentų. „Turgui dokumentų nereikia. Nesąžiningi ar neišmanantys žmonės, nusipirkę du šunis, brolį su seseria kergia, norėdami greito pelno. Deja, netinkamas partnerių parinkimas daro įtaką ligoms ir net agresijai“,- sakė jis.

Klubo prezidentas V. Stiklius patikino, jog šakiečiai, norintys įsigyti kilmingą keturkojį, gali drąsiai kreiptis ir kinologai padės išsirinkti augintinį su dokumentais. „Galiu pasigirti, kad mūsų klubas, vienijantis nedidelį narių skaičių, turi net tris šunų teisėjus, iš kurių vienas - tarptautinės kategorijos, todėl patarti tikrai bus kam“,- sakė prezidentas.

Numatomi planai

Dar tik pirmus gyvavimo mėnesius skaičiuojantis Šakių kinologų klubas jau šią vasarą, rugpjūčio 20 dieną, mieste planuoja surengti visų veislių  šunų parodą. Pasak V. Stikliaus, klubas sieks būti atvira visuomenei ir veiklia organizacija. „Mes norime vykdyti veiklą. Planuojame vaikams organizuoti jaunojo vedlio užsiėmimus“,- sakė V. Stiklius. Be to, klubas planuoja surengti dresūros varžybas, skirtas bendrajai šunų socializacijai. „Reikia populiarinti visa tai, nes gyvūnų mylėtojų rajone nestinga“,- įsitikinęs V. Stiklius.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.