Ne visi sutinka su A. Pratusevičiaus pastabomis

pratuseviciusLaikraščio „Draugas“ 45 numeryje buvo publikuotas straipsnis „Šakietis Albinas negali susitaikyti su netvarka“. Jame A. Pratusevičius atvirai išsakė savo nepasitenkiną dėl Šakių seniūnijoje vyraujančios netvarkos. Į tokius pamąstymus redakcija sulaukė kito šakiečio pastabų.

Nuotr. Šakietis Albinas Pratusevičius negali susitaikyti su netvarka.

Norėdami išlikti objektyvūs, negalime nepaviešinti šakiečio, nepanorusio, kad jo vardas būtų žinomas, pastabų į minėtame straipsnyje A. Pratusevičiaus išsakytas mintis. Šis šakietis pasidžiaugė, kad A. Pratusevičius rūpinasi Šakių miesto grožiu. Tačiau apgailestavo dėl pono Albino subjektyvaus vertinimo, kurį išsakant žiniasklaidai nebuvo atsižvelgta į daugelį niuansų. „Labai gaila ir nemalonu, kad A. Pratusevičius neįsigilinęs lygina savo 20 arų sodybėlę su 24 ha Šakių seniūnijos plotu. Tiesą pasakius, yra žmonių, kurie, neįvertinę šalia esančiojo darbo ir pastangų, lengvai numoja ranka. Džiaugiuosi, kad A. Pratusevičiaus sodybėlėje nušienauta pieva, kad jis sugeba sau pasiruošti karališkus pietus, kad gali apsiskalbti, bet tai yra kiekvieno asmeninis reikalas“,- dėstė nuomonę anonimas. Jis ragino A. Pratusevičių būti tolerantišku kitiems. Be to, pataria: „Jeigu jūs jau toks tvarkingas, tai žinokite, kad Šakių seniūnija, man atrodo, ir kiekvienas miesto gyventojas, Jums pasakytų ačiū, jeigu Jūs prisidėtumėte prie miesto tvarkymo, ne tik kritikuodamas kitų nelengvą darbą, bet, kaip priklauso miesto gyventojui, ir savo jėgomis. Pone A. Pratusevičiau, jeigu jau kaimynystėje stovintis privatus namas Jums kelia nerimą, paimkite dalgį ir padėkite kaimynams, tuomet tikrai įsitikinsime, kad Jūs norite padėti ir pasižymite tvarkingumu“.
 
Pasak anonimo, reikia džiaugtis švariu miestu: gėlės žydi, žolė nušienauta, sugrėbta, išvežta. Švenčių dienomis retas miestas taip pasipuošia. Kiekvienas gyvenantis čia ar pravažiuojantis džiaugiasi gražiu, nuotaiką pataisančiu miestu ir nuoširdžiai dėkoja už tai seniūnui.

„Draugo“ inf.

 

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.