Tarybos veiksmus apskundė teismui

turgusTeisybės ieškojimas dėl Šakių miesto centre esančios prekyvietės statuso tęsiasi ir toliau. Po Seimo kontrolieriaus pateiktų išvadų ir rekomendacijų dėl centrinės prekyvietės ir tarybos priimtų sprendimų verslininkai Gintautas Undraitis ir Juozas Raškevičius savivaldybę apskundė Kauno apygardos administraciniam teismui.

Šakių centre esančios prekyvietės kioskelių savininkai ir verslininkai G. Undraitis ir J. Raškevičius,  atsižvelgdami į gautas LR Seimo kontrolieriaus išvadas, gegužės 9 dieną  antrą kartą kreipėsi su prašymu į Šakių rajono savivaldybės tarybą, pakartodami 2010 metų gruodžio 10 dienos prašymo motyvus ir reikalavimus. Taip pat jie papildomai prašė atsižvelgti į LR Seimo kontrolieriaus gautas išvadas ir rekomendacijas bei priimti sprendimą, kad būtų inicijuotas žemės sklypo, reikalingo turgavietei de jure įteisinti teritorijoje prie V. Kudirkos gatvės Šakiuose, suformavimo procesas.

Savo skunde pareiškėjai nurodė, jog Šakių rajono savivaldybės taryba, šių metų gegužės 26 dieną vykusio tarybos posėdžio metu, nei Seimo kontrolieriaus pažymos, nei jų  prašymo nesvarstė, o svarstė klausimą tik dėl žemės sklypo, esančio Šakiuose, prie V. Kudirkos gatvės, naudojimo būdo ir pobūdžio, balsavo už siūlomą sprendimo projektą ir nusprendė nepritarti siūlomam sprendimo projektui. Skundo pareiškėjai tikina, kad taryba sprendimo nagrinėjamu klausimu iš viso nepriėmė. Verslininkai įsitikinę, kad nebuvo nei pritarta, nei atmestas siūlytas tarybos sprendimo projektas, nei atidėtas tarybos sprendimo projekto svarstymas kitam tarybos posėdžiui dėl teritorijos Šakių mieste, V. Kudirkos gatvėje, naudojimo būdo ir pobūdžio.
 
Pareiškėjų nuomone, nebuvo nurodytos faktinės aplinkybės, nustatytos tarybos sprendimo projekto nagrinėjimo metu, teisės aktai, kuriais buvo vadovaujamasi tarybos sprendimo projekto svarstymo metu, motyvai, dėl kurių buvo nuspręsta nepritarti siūlomam tarybos sprendimo projektui, bei motyvai, dėl kokių priežasčių nebuvo laikomasi tarybos reglamente nustatytos procedūros, jog prie tarybos posėdžio protokolo yra priimami ir pridedami tarybos sprendimai. Dėl šios priežasties, pareiškėjų nuomone, buvo pažeista teisė gauti informaciją iš valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų įstatyme įtvirtinti principai, bei pareiškėjų teisė, teisės aktų nustatyta tvarka ginčyti priimtą sprendimą.

Savivaldybė jau informuota apie verslininkų pateiktą skundą Kauno apygardos administraciniam teismui. Rajono meras Juozas Bertašius tai komentuoja taip: „Man nesuprantama, ko ieško G. Undraitis ir J. Raškevičius ir kuo kaltinama rajono taryba, kuri nepakluso Seimo kontrolieriaus rekomendacijai. Man nesuprantami šių žmonių apskundimo motyvai, nes tarybos sprendimas yra teisėtas, o Seimo kontrolieriaus rekomendacijos neprivalomos vykdyti. Bet žmonės turi konstitucinę teisę skųsti“.

Tuo tarpu pareiškėjai prašo teismo įpareigoti Šakių rajono savivaldybės tarybą teisės aktų nustatyta tvarka priimti sprendimą, atsižvelgiant į LR Seimo kontrolieriaus 2011-04-21 pažymoje suformuluotą siūlymą (rekomendaciją) ir pareiškėjų 2011-05-09 prašymą ir priteisti iš atsakovo pareiškėjų patirtas bylinėjimosi išlaidas, kurias jie patikslins vėliau. Pasak G. Undraičio, už patirtus nuostolius jie bandys prisiteisti išties ne mažą pinigų sumą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.