Rajone didelė bedarbystė

Remiantis pateiktais liepos mėnesio Šakių skyriaus darbo biržos duomenimis, lyginant su birželio mėnesiu, liepą išaugo bedarbių skaičius, tačiau bedarbių procentas nuo darbingo amžiaus žmonių jau trečią mėnesį iš eilės lieka nepakitęs.

Liepos mėnesį Šakių darbo biržoje buvo įregistruoti 253 bedarbiai. Lyginant su birželio mėnesiu, šiuo metu yra 74 bedarbiais daugiau. Rugpjūčio 1 dieną Marijampolės teritorinėje darbo biržoje buvo registruoti 11796 bedarbiai. Mažiausiai bedarbių liepos mėnesio pabaigoje užregistruota Šakių skyriuje – 2297. Galima daryti išvadą, jog kiekvieną mėnesį bedarbių skaičius labai skiriasi. Vieną mėnesį jų būna labai mažai, kitą mėnesį jau daugiau. Liepos mėnesį sumažėjo nedarbo draudimo išmokas gaunančių žmonių. Jų, šiuo metu, yra 33, o birželį buvo 42.

Liepos mėnesį buvo įregistruotos 92 laisvos darbo vietos, tai 25 vietomis daugiau nei birželio mėnesį. Kadangi laisvų darbo vietų liepos mėnesį buvo daugiau nei birželį, tai išaugo ir įdarbinimas. Šį mėnesį įdarbinti 165 asmenys, o praėjusį mėnesį jų buvo 144. Nepaisant to, kad rajone šį mėnesį įregistruota daugiau laisvų darbo vietų, tačiau bedarbių skaičius vis tiek augo. Remiantis darbo biržos duomenimis, pasinaudojus valstybės teikiama parama subsidijuojamam įdarbinimui ir darbo įgūdžiams įgyti, į darbo rinką įtraukti 9 bedarbiai. Viešuosius darbus atlieka 94 asmenys (birželį – 72).

Šakių savivaldybėje bedarbių procentas nuo darbingo amžiaus gyventojų liepos mėnesio pabaigoje sudarė 11 proc. Lyginant su 2010 metų atitinkamu laikotarpiu – sumažėjo 3 proc. Rajone didžiausias bedarbių skaičius, kaip ir visuomet, išlieka Gelgaudiškio seniūnijoje. Tik šį mėnesį jų skaičius nuo 18,2 proc. sumažėjo iki 16,9 proc. Taip pat darbo neturinčių asmenų sumažėjo ir Žvirgždaičių seniūnijoje (nuo 17,9 iki 16,4 proc.). Trečioje vietoje - Barzdų seniūnija, kurioje šiuo metu yra 16,3 proc. bedarbių. Mažiausia bedarbystė Lekėčių seniūnijoje. Čia bedarbių tik 6,6 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.