Komisija rado būdą nutraukti sutartį

zaremba2Pirmosiomis rugpjūčio mėnesio dienomis į paskutinį posėdį susirinkusi specialiai sudaryta komisija Ūkio komiteto pirmininkui Henrikui Zarembai ir savivaldybės administracijos direktoriui Juozui Puodžiukaičiui įteikė atsakymą, kaip nutraukti savivaldybei nepalankią bei daugybę aistrų sukėlusią ir vis dar opią Gelgaudiškio nuotekų priėmimo ir dorojimo paslaugų sutartį.

Rajono savivaldybės tarybos Ūkio komitetas įpareigojo savivaldybės administraciją per 30 dienų išanalizuoti 2000 metų kovo 1 dienos nuotekų priėmimo ir dorojimo paslaugų sutartį, sudarytą tarp UAB „Antano Rinkevičiaus valymo įrenginiai“ ir rajono savivaldybės.

Liepos 12 dieną savivaldybės administracijos direktorius paskyrė specialią komisiją, kurią sudaro Algimantas Damijonaitis – savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas (jis ir komisijos pirmininkas), Vincas Dabravolskis – Gelgaudiškio seniūnijos seniūnas, Egidija Grigaitienė – Biudžeto ir turto skyriaus vedėja, Irena Kasparaitienė – Centralizuoto savivaldybės vidaus audito skyriaus vedėja, Kęstutis Kuncaitis – Ūkio skyriaus vedėjas, Jūratė Šneideraitienė – Bendrojo skyriaus vyriausioji specialistė.
 
Nors Gelgaudiškio nuotekų priėmimo ir dorojimo paslaugų sutartis terminuota ir sudaroma penkerių metų laikotarpiui, o jos galiojimas baigiasi ateinančių metų balandžio 5 dieną, komisija išnagrinėjo visus tris sutartyje nurodytus jos nutraukimo būdus. Sutartis netenka galios nuo tada, kai pasikeičia savivaldybės tinklų ir geriamojo vandens savininkas ir su juo pasirašomas perdavimo – priėmimo aktas. Taip pat sutartis gali būti nutraukta, jei viena iš šalių nevykdo savo sutartinių įsipareigojimų arba pasistato naujus valymo įrenginius. Šiais abiem atvejais kita šalis turi būti įspėta vykdomuoju raštu prieš 180 dienų.

Išanalizavusi visus norminius teisinius aktus, komisija nusprendė, kad realiausia galimybė nutraukti 2000 metų kovo 1 dienos sutartį yra savivaldybės tinklų ir geriamojo vandens savininko pasikeitimas. Sutartis nustoja galioti nuo tada, kai su naujuoju savininku pasirašomas perdavimo – priėmimo aktas. A.Damijonaitis teigė, kad ataskaitoje yra nurodytos ir visos būtinos iki to laiko atlikti procedūros.

Taip pat atkreipiamas dėmesys į sutarties nutraukimo įspėjimą prieš 180 dienų. Tokiu atveju Šakių rajono savivaldybė iki šių metų spalio 1 dienos UAB „Antano Rinkevičiaus valymo įrenginiai“ turėtų įteikti pranešimą apie sutarties nutraukimą nuo ateinančių metų balandžio 5 dienos.

Pasak komisijos pirmininko, Gelgaudiškio nuotekų priėmimo ir dorojimo paslaugų sutarties nutraukimo sprendimo projektas savivaldybės tarybai bus pateiktas rugsėjo mėnesį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.