Ar rajonas pasiruošęs krepšinio čempionatui?

sirgaliaiGintarė MARTINAITIENĖ

Praėjusį trečiadienį šalyje startavo ilgai lauktas Europos vyrų krepšinio čempionatas. Lietuvai tai išskirtinis įvykis daugeliu aspektų. Kokia situacija šiuo klausimu yra mūsų rajone? Ar mes pasiruošę čempionatui?

Nuotr. Rajono krepšinio sirgaliai už Lietuvos rinktinę entuziastingai sirgo Šakiuose įsikūrusioje kavinėje „Pas Katą“.

Traktuojama, kad krepšinis – antra šalies religija, o mūsų sirgaliai ir sugebėjimas susivienyti dėl šios sporto šakos stebina daugelį kitataučių. Krepšinio čempionatas jau prasidėjo, tad pasidomėjome, kaip šiuo klausimu yra nusiteikęs mūsų rajonas.

Pirmiausiai kai kurių rajone veikiančių kavinių savininkų pasiteiravome, ar planuoja transliuoti čempionato rungtynes ir taip suteikti galimybę sirgti už šalies rinktinę ne namuose. Kaip susidarė įspūdis, bene labiausiai čempionatui rengėsi Gelgaudiškyje veikianti kavinė „Vakarų užuovėja“ ir Šakiuose įsikūrusi kavinė - baras „Užeiga“, daugelio vadinama tiesiog „Pas Katą“.

„Vakarų užuovėjos“ savininkė Rita Puidokienė teigė, kad krepšinio rungtynes per didelį ekraną jie tikrai transliuos ir tai daro jau ne pirmus metus. „Taip tiesiog smagiau patiems lankytojams“, - sakė gelgaudiškietė. Pasak jos, „Vakarų užuovėja“ klientus bandys pritraukti ne tik tuo, kad bus suteikta galimybė stebėti varžybas, bet ir bus taikomos tam tikros nuolaidos. „Planuojame taikyti nuolaidas tam tikrai daliai patiekalų. Pavyzdžiui, alui, keptai duonai ar užkandžiams prie alaus“, - teigė R. Puidokienė.
 
„Pas Katą“ savininkė Ilona Pažereckienė teigė, jog nors pati ir nėra krepšinio gerbėja, tačiau, taikydamasi prie lankytojų, kavinėje parūpino didžiulį ekraną, kad visi norintys galėtų komfortiškai stebėti rungtynes. Verslininkė kalbėjo, kad bus taikomos nuolaidos alui, taip pat žada prizų lankytojams. Šakiuose krepšinio rungtynes per didelį ekraną ne vienerius metus transliuoja ir kavinė-picerija „Kiba“. Ne išimtis ir šiais metais vykstantis Europos vyrų krepšinio čempionatas. Didesnių akcijų ar išskirtinių pasiūlymų, bent jau kol kas, ši kavinė nežada.

Tuo tarpu kitos rajone veikiančios kavinės, pavyzdžiui, „Pas Mindaugą“ Kudirkos Naumiestyje ar „Modėja“ Lukšiuose tikino, kad planų transliuoti krepšinio čempionato rungtynes neturi. Tiesiog, jei bus norinčių, televizorių tikriausiai įjungs.

Kaip yra su rajono sirgaliais ir specialia atributika? Jau ne vieną mėnesį keliuose galima išvysti automobilius, ant kurių puikuojasi trispalvės vėliavėlės. Kai kurie prekybos centrai vykdo specialias akcijas ir dalija tai barškučius, tai apyrankes ar kitus niekučius. Galima nusipirkti ir ledų ar šokolado batonėlių su krepšininkų atvaizdais, jau nekalbant apie trispalve nudažytus perukus, marškinėlius ir t.t. Vieni tokius dalykus vertina gana skeptiškai, kiti mano, jog tai puiki proga ne tik sirgti už Lietuvos rinktinę, bet ir parodyti patriotiškumą.

Šiuo klausimu pakalbinome verslininką ir ne vienam gerai žinomą krepšinio sirgalių Edgarą. Pasak jo, vėliavėlė ar trispalve papuoštas automobilio veidrodėlis yra savaime suprantamas dalykas, nekalbant apie visą kitą. Paklaustas, ar jau yra apsirūpinęs atributika, šypsodamasis tikino, jog tikrai taip. Pats Edgaras su draugų kompanija planuoja varžybas stebėti savo štabe – garaže, o kai kurias rungtynes vyks žiūrėti ir į arenas Panevėžyje, Alytuje, Kaune. Praėjusį pirmadienį šakietis nepraleido progos sudalyvauti renginyje siekiant kamuolio mušinėjimo rekordo. „O kaipgi kitaip?“ - teiraujasi krepšinio gerbėjas. Visgi jį nuvylė, kad daugelis susirinkusiųjų siekti rekordo nevilkėjo specialios aprangos. Užtat jo prekyvietėje turguje galima pasirinkti ir norimos spalvos, ir norimo dydžio marškinėlių, kepuraičių ir kitų dalykėlių. Nors prognozių, kaip seksis Lietuvos rinktinei Europos krepšinio čempionate yra gana įvairių, Edgaras mano, kad pavyks užimti septintą vietą. „Žinoma, pirma vieta būtų geriausia, bet ...“, - mintimis dalijosi pašnekovas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.