Kas kaltas? Tu kaltas!

„Nejaugi aš dar turėsiu užsiimti ir europinių projektų koordinavimu? Kur pažiūri, ten stringa“, - piktinosi meras Juozas Bertašius. Jis aiškino, kad dėl vietinių darbuotojų nesusikalbėjimo strigo valymo įrenginių statyba Kudirkos Naumiestyje. Tad kodėl taip yra?

Ūkio komitete meras kalbėjo apie stringančią valymo įrenginių statybą Kudirkos Naumiestyje. „Įsivaizduokite, kad iki kovo mėnesio turi būti pastatyti nauji valymo įrenginiai, bet niekas nevyksta ir taip yra ne dėl kažkieno kito kaltės, o dėl vietoje dirbančių žmonių nesusikalbėjimo“, - teigė rajono vadovas. Pasirodo, UAB „Šakių vandenys“ negavo statybos leidimo, be kurio nebuvo galima pradėti ir kitų darbų – turto įregistravimo, žemės išsinuomojimo ir pan. Šie dalykai turėtų būti išspręsti šiomis dienomis ir, tikimasi, antradienį bus galima kreiptis dėl statybos leidimo. Naujų valymo įrenginių statyba numatyta senųjų vietoje, tačiau vėlgi pagrindinis klausimas, ne pats statybos faktas, o kas dėl viso to kaltas. Rajono meras Ūkio komitete pareiškė, kad ši situacija susiklostė dėl UAB „Šakių vandenys“ nesusižiūrėjimo ir aplaidumo. Bet tuomet kyla dar vienas klausimas. Kadangi paraišką teikė ne UAB „Šakių vandenys“, o savivaldybė, projektą rengė dar kiti, tai kaip be tik dabar parūpusių, bet neturimų leidimų pavyko prieiti prie dabartinės situacijos? Čia, kaip sakoma, istorija ir nutyli, nes kaip dažniausiai taip ir būna, kaltų nėra arba atsakomybės strėles smaigsto vieni kitiems...

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.