Profesinės dienos proga dar kartą atsižvelgta į gamtą

policijos_akcijaRugsėjo 21 dieną VĮ „Šakių miškų urėdija“ kartu su Šakių rajono policijos komisariatu, bei socialiniais partneriais dalyvavo jų pačių inicijuotoje miško tvarkymo akcijoje, skirtoje Angelų sargų dienai paminėti.

Nuotr. Pasitikdami Angelų sargų dieną, rajono pareigūnai antrus metus gražino gamtą.

Artėjant Lietuvos policijos pareigūnų profesinei šventei antrus metus dėmesys buvo skiriamas gamtai. Pernai, prieš profesinės dienos minėjimo šventę, rajono pareigūnai dalyvavo ąžuoliukų sodinimo akcijoje. Plokščių girininkijoje policijos pareigūnai pasodino 2010 ąžuoliukų. Šiemet buvo nuspręsta švarinti pamiškes ir miško poilsiavietes. Talka trečiadienio popietę sėkmingai vyko Batiškių miško masyve. Tvarkyti miško aplinką į organizuotą akciją susirinko per 100 dalyvių. Su policininkais ir miškininkais taip pat dirbo apylinkės teismo, prokuratūros, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, aplinkosaugos, pasienio, Šakių seniūnijos, Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dariaus ir Girėno 2-osios rinktinės 205 – osios kuopos nariai. Prie šios akcijos taip pat prisidėjo ir vaikų globos namų auklėtiniai.  

Darbų pabaigtuvės vyko miškininkų atminimo Ąžuolyno poilsiavietėje, Bisiškėse. Čia buvo vaišinamasi ant laužo virta sriuba.

Beje, tos pačios dienos ryte iš Zanavykų krašto muziejaus kiemelio apie 30 asmenų grupelė, kurią sudarė policijos, teismo, prokuratūros, pasienio, savivaldybės ir urėdijos atstovai, dviračiais pajudėjo Knygnešių keliais. Keliautojai, važiuodami per Sintautus, Kudirkos Naumiestį, Slavikus, įveikė beveik 80 km atstumą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.