Vandens gręžiniui Barzduose reikia tik juostos ir šampano

barzdu_vanduoBarzdų gyventojai, ne kartą kėlę klausimą dėl vandens trūkumo miestelyje, atrodo, gali atsipūsti. Artimiausią savaitę naujasis gręžinys jau turi būti priduotas komisijai ir gyventojai, kaip tikimasi, turės tiek geriamojo vandens, kiek reikės.

Nuotr. Vandens gręžinys ir nugeležinimo stotis Barzduose jau baigti. Tikimasi, kad per artimiausią savaitę jie bus pradėti eksploatuoti.

Galbūt barzdiškiai ir nesitikėjo, kad nuolatinė problema dėl vandens trūkumo miestelyje bus išspręsta per pusmetį. Nors nauji įrenginiai čia buvo įrengti ir 1997, ir 2004 metais, bet tai problemos neišsprendė, nes nebuvo reikiamo spaudimo ir kai kurie gyventojai geriamojo vandens tiesiog neturėjo. Tad atlikus kontrolinį gręžinį mokyklos kieme ir patvirtinus, kad čia jo turėtų būti tiek, kiek reikia, buvo pradėti darbai. Objekto rangovas – UAB „Kauno hidrogeologija“, tačiau smulkesnius ūkio darbus padėjo atlikti pagal viešųjų darbų programą dirbantys darbininkai.

UAB „Šakių vandenys“ direktoriaus pavaduotojas Romas Janarauskas teigė, kad šiuo metu atliekami tik tvarkymo darbai – jau užtverta tvorelė, išlyginta ir žole apsėta teritorija. Barzdų seniūnas Remigijus Naujokaitis, taip pat besidžiaugdamas sėkmingai ir operatyviai pavykusiais darbais juokavo, kad reikia tik juostos ir šampano. Pasak R. Janarausko, tereikia įrenginius bei nugeležinimo stotį priduoti ir, pajungus į bendruosius tinklus, žiūrėti, ar viskas bus gerai, ar spaudimas bus toks, kokio tikimasi. „Kai priduosime ir pajungsime, matysime, koks bus rezultatas ir, jei kas negerai, viską koreguosime eigoje“, - teigė UAB „Šakių vandenys“ direktoriaus pavaduotojas.
 
Iš viso šio projekto įgyvendinimui skirta apie 200 tūkst. litų savivaldybės lėšų. Tad kol kas turtas priklausys savivaldybei, tik bus perduotas naudoti „Šakių vandenims“. Be to, R. Janarausko tikinimu, yra parengta paraiška ES lėšoms gauti ir tikimasi, kad ši suma bus kompensuota iš europinių pinigų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.