Tendencija nesikeičia

Civilinės metrikacijos skyriaus duomenimis, praėjusį mėnesį rajone mirė 44 žmonės, gimė 30 naujagimių. Tad tendencija, kad mirtingumas vėl didesnis už gimstamumą, nesikeičia.

Rugsėjo mėnesį rajone gimė 30 naujagimių – aštuoniais daugiau nei ankstesnįjį mėnesį. Iš jų 13 berniukų ir 17 mergaičių. Du mažyliai pasaulį išvydo užsienyje. Daugiausiai, aštuoni naujagimiai gimė Šakiuose, penki – Kudirkos Naumiesčio, keturi – Sintautų seniūnijose. Po du naujus gyventojus registruota Šakių, Plokščių, Lukšių, Griškabūdžio ir Gelgaudiškio seniūnijose. Nė vieno naujagimio praėjusį mėnesį nesulaukė Sudargo, Lekėčių ir Barzdų seniūnijos.

Laidotuvės, kaip rodo Civilinės metrikacijos skyriaus duomenys, tampa vis dažnesnis reiškinys. Retai per mėnesį miršta mažiau nei 40 žmonių. Rugsėjį Anapilin iškeliavo 44 rajono gyventojai (rugpjūtį buvo 46). Daugiausiai gyventojų, net 22 (rugpjūtį 27) neteko Šakiai, Šakių seniūnija – šešių. Keturi mirties atvejai registruoti Kudirkos Naumiesčio, po tris – Lukšių ir Gelgaudiškio seniūnijose. Mirčių nebuvo Žvirgždaičių, Sudargo, Slavikų, Sintautų ir Lekėčių seniūnijose.

Nors vasarą džiaugėmės padidėjusiu santuokų skaičiumi, praėjusį mėnesį sukūrusiųjų šeimą gerokai sumažėjo. Santuoką įregistravo 10 porų. Rugpjūtį ir liepą atitinkamai buvo 26 ir 40 santuokų. Praėjusį mėnesį išsituokė aštuonios šeimos. Tėvystė pripažinta 12 vaikų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.