Mažiausiai bedarbių registruota Šakių rajone

darbo_birzRugsėjo mėnesį Marijampolės teritorinės darbo biržos aptarnaujamoje teritorijoje užregistruoti 1096 nauji bedarbiai, iš jų 180 Šakių savivaldybėje. Palyginus su rugpjūčio mėnesiu, nedarbas Šakių rajono savivaldybėje sumažėjo 13,5 proc., lyginant su pernai metų rugsėjo mėnesiu – sumažėjo 4,3 proc.

Spalio 1 dieną Marijampolės teritorinėje darbo biržoje buvo registruota 11 tūkst. 5 bedarbiai. Mažiausiai bedarbių rugsėjo mėnesio pabaigoje registruota Šakių darbo biržos skyriuje – 2 tūkst. 150, daugiausiai Marijampolės skyriuje – 5 tūkst. 792.

Darbo biržos Šakių skyriuje per mėnesį įregistruotos 108 laisvos darbo vietos, iš jų 78 terminuotam darbui. Palyginus su rugpjūčiu, laisvų darbo vietų padaugėjo 56,5 proc., o lyginant su praeitų metų tuo pačiu laikotarpiu sumažėjo 31,6 proc. Šakių savivaldybės bedarbių procentas nuo darbingo amžiaus gyventojų rugsėjo mėnesio pabaigoje sudarė 10,3 proc.

Marijampolės teritorinės darbo biržos aptarnaujamoje teritorijoje per mėnesį įdarbinti 753 asmenys, iš jų Šakių savivaldybėje – 132. Rugsėjo mėnesį 33 bedarbiai pradėjo veiklą pagal verslo liudijimus – tai du kartus mažiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu.
 
Pasinaudojus valstybės teikiama parama darbo įgūdžiams įgyti, subsidijuojamam įdarbinimui ir darbo rotacijai, į darbo rinką integruota 14 bedarbių. Viešuosius darbus pradėjo dirbti 109 asmenys. Iš Šakių savivaldybėje užsiregistravusių bedarbių 27,8 proc. iki įsiregistravimo Darbo biržoje buvo nedirbę dvejus ir daugiau metų. Pagal amžių net 16,7 proc. bedarbių yra vyresni nei 50 metų. Jaunimas iki 25 metų amžiaus sudaro 33,9 proc. bedarbių.

Didžiausias nedarbas rajone vyrauja Gelgaudiškio seniūnijoje, kur bedarbiai sudaro 14,9 procentus. Pagal nedarbo lygį antroje vietoje Žvirgždaičių seniūnija, kurioje fiksuojamas 13,9 proc. nedarbas. Barzdų seniūnijoje nedarbas siekia 13,6 proc., Slavikų seniūnijoje – 13 proc., Griškabūdžio seniūnijoje – 12,4, Kidulių – 11,2 proc. Mažiausiai darbo neturinčių žmonių yra Kriūkų seniūnijoje.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.