Gimusiųjų dukart mažiau nei mirusiųjų

Civilinės metrikacijos skyriaus duomenimis, praėjusį mėnesį rajone gimė septyniais naujagimiais daugiau nei ankstesnįjį mėnesį, tačiau ir mirė 16 žmonių daugiau.

Iš viso rajone lapkričio mėnesį gimė 26 naujagimiai – septyniais daugiau nei spalio mėnesį. Iš jų 13 mergaičių ir tiek pat berniukų. Vienas mažylis pasaulį išvydo užsienyje, vienas gimė negyvas. Daugiausiai gimimų – šeši, registruoti Šakiuose, penki - Griškabūdžio seniūnijoje. Keturi naujagimiai gimė Kriūkų, trys – Kudirkos Naumiesčio, po du – Sudargo, Barzdų bei Šakių seniūnijose. Likusiose seniūnijoje praėjusį mėnesį negimė nė vienas žmogus.

Lapkritį rajone mirė 44 žmonės – tai 16 daugiau nei spalį. Pusė visų mirusiųjų - 21, registruota Šakiuose, šeši – Šakių seniūnijoje. Trys gyventojai mirė Gelgaudiškio, po du – Griškabūdžio, Kidulių, Kudirkos Naumiesčio, Lekėčių, Sintautų, Slavikų seniūnijose. Likusiose seniūnijose neregistruota nė vieno mirties atvejo.

Praėjusį mėnesį santuoką įregistravo septynios poros, išsituokė šešios šeimos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.