Jaunimas laužo – seniūnija tvarko

tiltasJau kuris laikas išlaužtas ir netvarkomas tiltelio turėklas Lukšiuose kai kuriems gyventojams neduoda ramybės. Pasirodo, tokių nesutvarkytų tiltelių seniūnijoje yra ir daugiau. Seniūnas tikina, kad pirmiausiai turėtų atsakyti tie, kurie sulaužė, bet nors ir žadėjo, niekadėjai savo pažado neištesėjo.

Nuotr. Kai kurie lukšiečiai nerimavo, kodėl tiek laiko tiltelis netvarkomas, tačiau jį sutvarkyti, pasak seniūno, buvo žadėjęs jaunimas, nors savo pažado neištesėjo.

Miestelio centre, per Lenkupio upelį nutiestas tiltelis būdavo jaunimo susibūrimo vieta. Jie čia ant turėklų sėdėdavo, užkandžius kramsnodavo ir smagiai laiką leisdavo. Lukšių seniūnas Vidas Cikana tikina, kad buvo net savotiškas šiukšlynas padarytas, pro susibūrusį jaunimą praeiviams sunku praeiti būdavo. Tad taip paaugliai ir vaikai tą turėklą ir sulaužė. Dabar, kai neliko turėklo, neliko ir besibūriuojančio jaunimo. Seniūnas tikina, kad visi vaikai žinomi ir su jais buvo kalbėta, kad pirmiausiai jie turi atsakyti už tai, ką padarė. „Reikia ugdyti supratimą, kad privalo atsakyti už tai, ką blogo padarė, sulaužė. Jie žadėjo tą tiltelį sutvarkyti, bet iki šiol nieko“, - tikino V. Cikana. Pasak jo, jaunimas du tiltelius dar pavasarį akcijos „Darom“ metu sulaužė parke. Ten taip pat niekas nesiėmė iniciatyvos sutvarkyti šėlionių padarinių ir iki šiol jie taip tebestovi. Nejau Lukšiuose nėra daugiau ką veikti, kaip tik tiltų turėklus laužyti?
 
V. Cikana pripažino, kad nelieka nieko kito, kaip eilinį kartą šią problemą spręsti seniūnijai. „Kaip tik prieš kelias dienas kalbėjome, kaip ten sutvarkyti, nes nelabai yra prie ko tą turėklą virinti. Reikėtų galvoti apie didesnį remontą, tad ir delsėme. Kitą savaitę tikrai sutvarkysime, gal net šiandien ką nors laikinai reikėtų sumąstyti“, - teigė seniūnas. Jis minėjo galvojantis sukonstruoti rimtesnius turėklus, gal kažką su betoninėmis konstrukcijomis – taip patikimiau ir patvariau.

Penktadienį, kai informacija buvo paruošta spaudai, tiltelio turėklas jau buvo sutvarkytas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.