Rajonas pagal gautą paramą – pirmasis apskrityje

carl3Jau dešimtmetį vokietis, VšĮ „Solidarity“ generalinis direktorius G. J. Karlas teikia paramą mūsų rajono šeimoms. Praėjusią savaitę suteiktos paramos rezultatus bei darbo praktiką aptarė visų apskrities rajonų atstovai. Šakių rajonas pirmauja pagal šeimų, gavusių paramą, skaičių.

Nuotr. Rajone G. J. Karlo suteiktos paramos vertė - 415 tūkst. litų. Visoje apskrityje jo parama siekia 2 mln. litų.

Iš rajono į susitikimą Marijampolėje vyko Švietimo ir sporto skyriaus vedėjos pavaduotojas Elvydas Pauliukėnas, ne vienerius metus kuruojantis G. J. Karlo paramos teikimą rajone. Susitikimo metu buvo aptarti gautos paramos rezultatai, dalijamasi patirtimi, kokiais kriterijais vadovaujasi rajonai atrinkdami šeimas ir pan.

Iš viso geradaris vokietis per visą laikotarpį nuo 1999 metų apskrityje gyvenančioms 67 šeimoms, kuriose augo 422 vaikai, suteikė paramos už beveik 2 mln. litų. Šakių rajone G. J. Karlas paramą teikia nuo 2002 metų. Ja džiaugiasi 18 šeimų, kuriose auga 96 vaikai. Rajone suteiktos paramos vertė - 415 tūkst. litų. Mūsų rajonas, lyginant su kitomis apskrities savivaldybėmis pirmauja pagal paramos kiekį ne kiek finansine išraiška, kiek šeimų skaičiumi. Kitose savivaldybėse vokiečio paramos sulaukė po 12-13 šeimų. Kaip aiškino E. Pauliukėnas, tai nereiškia, kad mūsų savivaldybė kažkuo išskirtinė, tiesiog pradžioje buvo atvejų, kai parama nebuvo itin didelė. Pavyzdžiui, vienai šeimai G. J. Karlas yra pirkęs benzininį pjūklą, kitą parėmė perkant mikroautobusiuką, remontuojant butą. „Nors parama nebuvo didelė, nepirko, kaip kitoms šeimoms namų ir panašiai, bet esmė, kad paramą jie vis vien gavo ir yra įtraukti į bendrą sąrašą. Todėl mes ir pirmaujame“, - tikino E. Pauliukėnas.
 
Gegužės mėnesį komisija, iš šešių sunkiai besiverčiančių rajono šeimų, atrinko keturias, kurios įtrauktos į geradario, rajono garbės piliečio G. J. Karlo paramos laukiančių šeimų sąrašą. Pirmoji, su kuria vokietis jau buvo susitikęs ir, tikėtina parems, yra Sintautų seniūnijoje gyvenanti Jūratės Mozūraitienės šeima.

Teikdamas paramą, VšĮ „Solidarity“ generalinis direktorius atsižvelgia ne tik į sunkią šeimos finansinę padėtį, bet pirmumą teikia mažamečius vaikus auginančioms, negirtaujančioms, sunkiai besiverčiančioms šeimoms.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.