Žvejys mėgėjas džiaugiasi įspūdingu laimikiu

zvejysPraėjusį ketvirtadienį fortūna nusišypsojo tikram žvejui mėgėjui viename iš rajono tvenkinių pagavusiam įspūdingą ešerį. Šakiečio Aleksandro Šleinio sužvejotas laimikis nustebino ne vieną žvejybos fanatiką.

Nuotr. Šakietis A. Šleinis sužvejojo 43 cm ilgio ir 1 kg 530 gr svorio ešerį.

Kas jau kas, bet žvejai mėgėjai tai tikrai laukė tikros žiemos, kada vandens telkinius užtrauks ledas. Tad šiomis dienomis ne vienas žvejybos mėgėjas patraukė į poledinę žvejybą, tarp jų ir šakietis A. Šleinis.

Net 40-ties metų žvejybos patirtį turintis šakietis, dažniausiai meškerę merkiantis rajono tvenkiniuose, praėjusio ketvirtadienio ryte išsiruošė į poledinę žūklę Girėnų tvenkinyje. Tądien bemaž tris valandas trukusi žvejyba netikėtai baigėsi didele sėkme. Kantriai laukdamas, žvejys pajuto pagavęs išties didelį laimikį. „Aš galvojau, kad lydeka užkibo. Tai gerai, kad buvo naujas valas uždėtas. Laimikį traukiau kokias aštuonias minutes. Vos tilpo pro eketę“, - įspūdžiais dalijosi žvejys, sugavęs rekordinį ešerį. Ešerys svėrė 1 kg 530 gr ir buvo 43 cm ilgio. „Tokio ešerio  dar gyvenime nesu pagavęs. Netgi rimti žvejai nėra tokių pagavę“,- pastebėjo jis. Parastai šios rūšies žuvys sveria 400 – 800 gramų. Draugai jam siūlė iš laimikio iškamšą pasidaryti. Tačiau A. Šleinio šeima pasirinko gardžią vakarienę. „Mano šeima labai mėgsta žuvį.  Ešerys yra sultinga žuvis, todėl skani bus vakarienė“,- teigė jis.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.