Naujasis seniūnas nori aktyvesnės bendruomenės

stankeviciusGiedrė PLEČKAITYTĖ  

Šių metų gegužės mėnesį bus metai, kai gana nemažai Kidulių seniūnijai vadovauja naujasis vadovas Algirdas Stankevičius. Tad įsibėgėjus pirmųjų darbo metų antrajai pusei pažvelkime į seniūno kasdienybę ir ateities lūkesčius.

Nuotr. Kidulių seniūnijai vadovaujantis A. Stankevičius į naująjį darbą žiūri optimistiškai ir turi daug ateities planų, skirtų seniūnijos gyvenimui gerinti.

Gana nemažos tiek teritorija, tiek žmonių skaičiumi Kidulių seniūnijos seniūnas A. Stankevičius jau visiškai įprato prie darbo ritmo naujose pareigose. Buvusį seniūną Juozą Valaitį pakeitęs keturnaujienietis sako, kad užteko bemaž poros savaičių susipažinimui su naujuoju darbu. „Jau žinau viską, kas ir kur yra. Didžiąją dalį žmonių jau pažįstu. Vietoves žinau. Tų bėdų – tai, žinot, vieną dieną nėra, kitą – jau jų begalės. Kiekvieną dieną vis kas nors nauja laukia“, - nuolat besišypsodamas kalbėjo seniūnas. Žinoma, koks yra seniūnas, niekas geriau nepasakys nei patys šio krašto gyventojai. Laimei, kol kas, priešingai nei anksčiau, nusiskundimų dėl seniūno darbo neteko išgirsti. Puikiai visiems žinomas visuomenininkas Ronius Karopčikas apie naująjį vadovą atsiliepė, kaip apie sukalbamą, gaspadoriškų savybių turintį žmogų. „Ką žinau, normaliai mane sutiko žmonės. Kol kas dar niekas nesivaikė su kuolu“, - šmaikštavo seniūnijos vadovas.
 
Turi daug planų

Be abejo, naujos pareigos iškėlė naujus darbo iššūkius. A. Stankevičius atviravo, jog pats turi labai daug ir įvairių planų miestelio tvarkymui, tačiau apgailestavo, kad tam įgyvendinti koją kiša pinigų stoka. „Žinot, dar biudžetas nepatvirtintas, bet prognozės liūdnos – tai ką gali daug mąstyti ar daryti. Svarbiausia atlikti einamuosius darbus“, - teigė seniūnas. Po pernai atliktos inventorizacijos Kiduliams be dvaro parko buvo priskirtas ir Kaimelio parkas, kurį po 15 metų nepriežiūros šiuo metu tvarko seniūnijos darbuotojai. „Darbininkai retina medžius, kerta krūmus. Bandome padaryti truputį gražesnį parką“,- kalbėjo pašnekovas.
Tačiau naujajam seniūnui labiausiai nerimą kelia seniūnijoje esantys žvyrkeliai, kurių yra kiek daugiau nei 60 km. „Didžiausia bėda – tai rajoninis pasieniu besidriekiantis kelias Kiduliai – Kudirkos Naumiestis. Ypač Bunikių gyvenvietės keliai prasti, tačiau mes prie jų tvarkymo negalime kišti nė piršto, kadangi jie priklauso Marijampolės regiono kelių Šakių skyriui“, - sakė A. Stankevičius. Nemažai nerimo seniūnija turi ir dėl kelio Kiduliai – Gelgaudiškis. Pasak seniūno, šį pavasarį bus tvarkomos kelio Gudlaukio link pakelės. „Šį kelią iš abiejų pusių supa dideli medžiai. Vasarą lyja ir kelias niekaip neišdžiūsta, todėl būtina tvarkyti pakeles“, - tvirtino seniūnas. Be to, gyventojų prašymu numatyta tvarkyti ir naująsias kapines. Seniūnija šiuo metu įsigijo naują benzopjūklą ir ilgas kopėčias. Naujuoju inventoriumi bus tvarkomi visi svarbiausi seniūnijos objektai. „Matot, bokštelio išnuomojimas dienai kainuoja 800 litų. Todėl nusipirkom pjūklą šakom genėti ir kopėčias“,- pasakojo seniūnas.

Lūkestis – aktyvesni kiduliečiai

Pasak A. Stankevičiaus, Kidulių seniūnija turi 520 socialiai remtinų žmonių, kurie gauna paramą maistu. Be to, net 100 žmonių išmokamos vienkartinės pašalpos. Todėl vadovas linkęs taikyti atidirbimo už gautas pašalpas metodą. Pasak A. Stankevičiaus, miestelio labui padirbėti lengviau prisikviesti moteris nei vyrus iš socialines pašalpas gaunančių šeimų. Tačiau pastebima, jog, kai reikia maisto davinius persikrauti, tai seniūnijoje vyksta išties didelė talka.

Su žmonėmis seniūnas sako kol kas susikalba. Tačiau neretai iš žmonių išgirsta tokių prašymų, kad kartais net įvykdyti neįmanoma. „Žinot, žmonės ko jiems reikia, to eina ir prašo. Bet yra ir mano kompetencijos ribos“, - sakė seniūnas. Paklaustas, ar dar šiais laikais sulaukia žmonių pasiūlymų, kad patys pasisiūlytų padėti atlikti miestelio labui darbus, seniūnas atsakė: „Nelabai“. Kaip ir daugelyje kitų seniūnijų, darbai atliekami įgyvendinant viešuosius darbus ir savo jėgomis, seniūnijoje dirba keturi darbuotojai. „Matot, per viešuosius darbus reikia pasistengti tokį žmogų gauti, kad jis dar ką nors darytų, o ne tik, kad valandas atstovėtų. Pats turiu tokią madą, kad aš būtinai patikrinu. Jeigu matau, kad žmogus per dieną nieko nepadarė, tai kam jį tokį laikyti ir dar pinigus mokėti“,- pridūrė seniūnas.  

Prieš tapdamas seniūnu A. Stankevičius net dešimt metų dirbo vadinamąjį kabinetinį darbą. Todėl jam seniūno pareigos daug įdomesnės, suteikiančios daugiau ir įvairesnės veiklos. Pasak jo, pagal teritoriją seniūnija didelė, todėl pačiam šis darbas - nemenkas iššūkis. Seniūnas atviravo, jog norėtų, kad žmonės būtų aktyvesni. „Gaila, bet mūsų suorganizuotose šventėse tokiame miestelyje kaip Kiduliai dalyvauja labai nedaug žmonių“, - pastebėjo seniūnas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.