Eismo saugumas priklauso nuo kiekvieno iš mūsų

bendruomenesPraėjusį antradienį Bačkonyse, Kaišiadorių rajone, įvyko Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos  organizuotas baigiamasis konkurso  „Eismo saugumas bendruomenėse - 2011“ renginys. Jame dalyvavo 58 bendruomenės. Mūsų rajonui atstovavo Gelgaudiškio bendruomenės centras „Atgaiva“ ir Girėnų bendruomenė.

Nuotr. Baigiamajame konkurso  „Eismo saugumas bendruomenėse - 2011“ renginyje gautais apdovanojimais džiaugėsi gelgaudiškietė Genutė Žilinskienė (antra iš kairės) ir girėniškė Rima Vasaitienė (antra iš dešinės).

Apibendrinus konkurso rezultatus, renginyje buvo apdovanoti gelgaudiškiečiai, užėmę garbingą trečiąją vietą, ir girėniškiai, likę 10 –oje vietoje. Konkurso organizatoriai nepašykštėjo dovanų: girėniškiams įteikė puikius šalmus dviratininkams, gelgaudiškiečiams filmavimo kamerą bei kitas saugaus eismo priemones.

Gelgaudiškio bendruomenės centro „Atgaiva“ pirmininkė Genutė Žilinskienė teigė, kad tokie projektai bus reikalingi tol, kol žmonės nebijos nešioti atšvaitus, o vairuotojams policininkas bus ne priešas, bet taps draugu. „Saugumas keliuose priklauso nuo kiekvieno iš mūsų ir nuo visų bendrai, - tvirtino ji. - Kaip paveikti žmogų, kad jo įpročiai nesisegti saugos diržo, viršyti greitį, sėsti prie vairo apsvaigus nuo alkoholio ar narkotikų, į tamsų kelią išeiti be atšvaitų, pasikeistų? Pirmiausiai reikia pakeisti įpročius...“
 
G.Žilinskienė mano, kad baudos – ne išeitis. Ar baudomis galima išspręsti visas problemas? „Tikrai ne, mano gelgaudiškietė. - Problema išsprendžiama keliant gyventojų sąmoningumą. Tereikia kiekvienam iš mūsų kelyje elgtis atsakingai ir skatinti tai daryti kitus.“

Gelgaudiškiečiai konkurse  „Eismo saugumas bendruomenėse“ ketina dalyvauti ir šiais, ir kitais, ir dar kitais metais, ir tol, kol bus suformuota saugaus eismo kultūra.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.