Pagrindinėje miesto gatvėje – automobilių kamščiai

jakasPaskutiniajame seniūnų susirinkime dar kartą buvo kalbama apie Šakių miesto V. Kudirkos gatvėje piko metu vykstantį intensyvų eismą. Šakių seniūnas Alfonsas Jakas vėl siūlė Vytauto gatvėje panaikinti vienpusį eismą. Esą tokiu sprendimu būtų išvengta kamščių Nepriklausomybės ir V. Kudirkos gatvių sankryžoje.

Nuotr. Šakių seniūno A. Jako pastebėjimu, piko valandomis - ryte, per pietus ir vakare Nepriklausomybės gatve įvažiuoti į V. Kudirkos gatvę tiesiog neįmanoma.

Šakių seniūno A. Jako pastebėjimu, piko valandomis - ryte, per pietus ir vakare Nepriklausomybės gatve įvažiuoti į V. Kudirkos gatvę tiesiog neįmanoma. Beje, apskritai tai vienintelė gatvė, kuria leidžiama įvažiuoti į miesto pagrindinę V. Kudirkos gatvę. Kaip žinia, Vytauto ir Vasario 16-osios gatvėse vyksta tik vienpusis eismas. „Ypač išvažiuojant iš Nepriklausomybės gatvės, praleidi pėsčiuosius, žiūrėk, jau nuo miesto atjuda naujas automobilių srautas. Ne vieną kartą siūliau, kad Vytauto gatvėje būtų abipusis eismas. Vytauto gatvė yra plati ir tikiu, kad tokiu būdu sumažėtų automobilių srautas Nepriklausomybės gatvėje“,- sakė seniūnas. Beje, seniūnija yra gavusi ne vieno šakiečio prašymą, kad šis klausimas būtų sprendžiamas iš esmės. Šiomis dienomis A. Jakas dar kartą kreipėsi į rajono saugaus eismo komisiją, vadovaujamą Kęstučio Kuncaičio, kad vėl būtų atkreiptas dėmesys į automobilių srautų reguliavimą V. Kudirkos gatvėje, panaikinant vienpusį eismą Vytauto gatvėje. Tačiau K. Kuncaitis patikino, jog šis klausimas buvo svarstomas jau du kartus. Dauguma komisijos narių balsavo netenkinti šio prašymo. Tam prieštarauja ir kelių policijos poskyris. Šis klausimas dar kartą gali būti svarstomas tuo atveju, kai ,,Žiburio” gimnazija persikels į Šakių „Aukuro“ pagrindinės mokyklos patalpas. Šiaip reikėtų suprasti viena, kad prekybos centro Maxima automobilių parkavimo aikštelė yra maža. Tad Vytauto gatvė - puiki vieta parkuotis ne tik prekybos centro, bet ir kitų šioje miesto dalyje įsikūrusių mažesnių parduotuvėlių ar paslaugas teikiančių įmonių savininkams ir klientams. Panaikinus vienpusį eismą Vytauto gatvėje, būtų uždrausta čia parkuoti automobilius.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.