Šakiečiui už pasisakymus teks atsakyti teisme?

bacevicius2Gintarė MARTINAITIENĖ

Gerai žinomas šakietis Antanas Vincas Bacevičius, ne vienerius metus kovojantis su UAB „Šakių šilumos tinklai“, rajono merą Juozą Bertašių išvedė iš kantrybės. Šis, neapsikentęs nuolatinių šakiečio įžeidinėjimų ir nepagrįstų kaltinimų, nusprendė kreiptis į teismą.

Nuotr. A.V. Bacevičiaus pasisakymai ir nuolatiniai išsišokimai išvedė merą iš kantrybės ir šis artimiausiu metu dėl to kreipsis teismą.

Nors ne vieno komiteto ar tarybos posėdžio metu A. V. Bacevičius aiškinosi nesibaigiančius nesutarimus su UAB „Šakių šilumos tinklai“, kurių esmė – nepakeisti skaitikliai ir vis didėjančios sąskaitos už įsiskolinimą, atrodo, praėjusį mėnesį vykusiame tarybos posėdyje išsakyti šakiečio pasisakymai galutinai supykdė rajono vadovą J. Bertašių. Tuomet prieš visus rajono tarybos narius išstojęs A. V. Bacevičius rajono vadovą viešai kaltino korupcija, melu ir reikalavo jo atsistatydinimo. Jis aiškino, jog taryba nieko nedirba, komitetai nesvarsto jo klausimų, nors jis juose ne kartą dalyvavo ir išdėstė savo problemą. Kaip ne kartą yra minėję ir patys tarybos nariai, A. V. Bacevičiaus klausimo sprendimas net ne jų kompetencija, bet šakietis vis reikalaudavo ir rajono valdžios įsikišimo.
 
„Mes patylime ir išklausome vieną kartą, paskui kitą, bet kai žmogus (A.V. Bacevičius – red.) įgauna pagreitį ir nežino, kaip sustoti, jau negerai. Reikia baigti, nes atėjęs visus iš eilės keikia ir žemina. Paskutinį kartą buvo peržengtos bet kokios padorumo ribos“, - teigė rajono vadovas. Jis teigė tvirtai nusprendęs dėl to kreiptis į teismą ir tai padarys artimiausiu metu. „Ieškinį paduosiu visai kitame rajone, kad paskui nesakytų, jog viskas korumpuota. Tegul įrodo savo teiginius arba atsako už šmeižtą. Esu šventai įsitikinęs, kad teisus aš. Reikalausiu ne atsiprašymo, o už garbės ir orumo įžeidimą turės atsakyti taip, kaip numato įstatymas“, - tikino J. Bertašius.

Tiesa, nors šakiečiui ne kartą buvo siūlyta alternatyva įsileisti į butą šilumininkus ir pakeisti karšto vandens skaitiklius, tik vasario 28-ąją įvyko stebuklas. A. V. Bacevičius pagaliau leido specialistams tai padaryti. Neaišku, kuo ši istorija baigsis, tačiau administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis sakė, kad vyriškis žadėjo įsigyti naują skaitiklį ir leisti jį įrengti savo bute. Atrodo, kad dabar jam turėtų rūpėti ne tik skaitiklis bei vis didėjanti skola už vandenį, už ką jis iki šiol nemokėjo, bet ir viešai išsakytos mintys, už kurias teks atsakyti teisme. Kaip sakoma, žodis ne žvirblis ir šį kartą jis nuskrido per toli...

Kyla dar vienas klausimas, galbūt vertėjo šakiečiui į savo butą anksčiau įsileisti šilumininkus ir leisti pakeisti ar bent patikrinti vandens skaitiklį? Tuomet būtų taikomas mokestis ne pagal vandens normas, kaip yra dabar, o pagal sunaudotą jo kiekį. Bent jau sąskaitos nebūtų didėjusios, o dabar...

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.