Tvarkos sergėtojai dirbs geresnėmis sąlygomis

policijos_pastatasGiedrė PLEČKAITYTĖ

Rajono tarybai priėmus lemtingus sprendimus dėl rajono švietimo sistemos pertvarkos, paaiškėjo, kad „Žiburio“ gimnazija persikels į „Aukuro“ pagrindinės mokyklos patalpas. Todėl dėl liksiančių laisvų gimnazijos patalpų viešumoje nestinga pačių įvairiausių pamąstymų. Tuo tarpu rajono meras Juozas Bertašius sako, kad policijos darbuotojai irgi žmonės, todėl turi turėti geras darbo sąlygas, kurios galėtų būti užtikrintos gimnazijos patalpose.

Nuotr. Jau seniai šiame pastate dirbantys rajono tvarkos sergėtojai svajoja apie geresnes darbo sąlygas.

Gausybė pamąstymų

Apie tai, kad po rajono švietimo sistemos pertvarkos iš dabartinės „Žiburio“ gimnazijos patalpų administracija ir gimnazistai persikels į „Aukuro“ pagrindinę mokyklą spaudoje buvo kalbėta jau 2010 - siais. Tuometiniai pamąstymai šių metų vasario mėnesį rajono tarybos narių sprendimu virto faktu. Tad jau šiemet liksiantis laisvas gimnazijos pastatas vis dar kelia šakiečiams klausimų, kas jame įsikurs? Prisimenant 2010 metų „Draugo“ straipsnį, dera paminėti, kad tuomet buvo svarstoma, jog atliksiančiose laisvose patalpose turėtų įsikurti viešbutis su valgykla. Buvo manoma, kad tokiu sprendimu bus patenkinti į Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centrą atvykstančių sportininkų poreikiai. Tačiau šiemet jau buvo galima išgirsti pamąstymų, kad į gimnaziją galėtų persikelti Šakių meno mokykla.
 
Tuo tarpu Šakių rajono meras J. Bertašius šiuo klausimu turi tvirtą savo nuomonę. Apie Meno mokyklos perkėlimą į gimnazijos patalpas negali būti jokių kalbų, mat šioje mokykloje pagal projektą atlikta renovacija, todėl mažiausiai penkerius metus jokių pokyčių būti negali. Be to, pasak mero, jeigu yra noras gimnaziją įamžinti šioje vietoje, suteikiamos visos galimybės tai padaryti. Esant poreikiui, būtų galima skirti dvi tris patalpas muziejaus įsteigimui. „Paliksime patalpas, nereikės nė jų saugoti. Be to, gimnazijos atminimą galima įamžinti ir bareljefais“,- svarstė J. Bertašius.

Palaiko policijos įsikėlimą

Beje, sausio 11 dieną Šakių rajono policijos komisariate lankėsi Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Generalinis policijos komisaras Saulius Skvernelis, jo pavaduotojas ūkio reikalams Algirdas Stončaitis, Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pareigas einantis Skirmantas Andriušis ir jo pavaduotojas Harimantas Poškevičius. Aukšti šalies policijos pareigūnai apžiūrėjo Šakių policijos komisariato patalpas, kurios bene blogiausios šalyje. Tuomet komisaras S. Skvernelis, apžiūrėjęs rajono policijos pareigūnų patalpas, neabejojo, kad mūsų rajono tvarkos sergėtojams būtinos naujos administracinės patalpos. Vizito metu šis klausimas buvo aptartas ir su rajono meru J. Bertašiumi. Meras patikino, kad po mokyklų reorganizacijos policija galės įsikelti į dabartines „Žiburio“ gimnazijos patalpas. Jo pastebėjimu, šis pastatas būtų puiki vieta policijai įsikurti, nes šalia yra ir  artimiausiu metu planuojama rekonstruoti šaudykla. Pasak mero, kalbos apie tai, kad policijos pareigūnų automobiliai okupuos sporto centro automobilių stovėjimo aikštelę – nepagrįstos. Esą numatyta, jog bus įrengta nauja aikštelė, skirta specialiai policijos pareigūnų automobilių parkavimui. „Gimnazijoje įsikuriančio policijos komisariato esminis dalykas – žmonių saugumas. Dabar visi policijos komisariatai gauna lėšas, skirtas investuoti į šiuolaikinę techniką, kuri 1,5 km spinduliu mato, kas vyksta aplinkui komisariatą. Juk čia yra miesto centras, kuris bus puikiai matomas. Todėl tikimasi išvengti įvairių nelaimių. Tikiu, kad taip bus užtikrintas didesnis tiek šakiečių, tiek miesto svečių saugumas“,- kalbėjo meras.

Sprendimą priims jau šį mėnesį

J. Bertašius, išsakydamas savo nuomonę apie naujų policijos patalpų skyrimo būtinybę, teigė: „Argi policijos darbuotojai ne žmonės? Jie tokie pat žmonės kaip ir visi, todėl turi turėti geras darbo sąlygas. Dirbdami dabartinėmis darbo sąlygomis jie negali parodyti savo tikrojo darbo. Reikia atkreipti dėmesį į tai, kad senosiose patalpose darbuotojai net netelpa“. Rajono vadovas dar kartą pabrėžė, jog nereikia pamiršti ir tai, kad dabartinės policijos administracinės patalpos yra privačios ir niekas nežino, kada savininkai gali paprašyti išsikraustyti. Svarstant galimybę suremontuoti Kęstučio ir Birutės gatvių sankirtoje įsikūrusį komisariatą, reikėtų kalbėti apie milžiniškas lėšas. „Kodėl niekas negalvoja, kaip reikėtų išlaikyti laisvą gimnazijos pastatą, kurio metinis išlaikymas kainuoja apie šešis septynis šimtus tūkst. litų. Niekas apie tai negalvoja, o vien tik emociniais samprotavimais reikalai nesisprendžia“,- ūkiškai kalbėjo J. Bertašius. Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis patikino, jog Šakių policijos komisariatui skiriamas prioritetas. Kokia pinigų suma bus skiriama naujojo policijos komisariato pritaikymui, paaiškės tik tada, kai Šakių rajono tarybos sprendimu pastatas bus perduotas policijai, ir pastato būklę įvertins ekspertai. Pasak pareigūno R. Matonio, paprastai pastato pritaikymas policijos reikmėms atsieina apie vieną mln. litų. „Pastatyti naują komisariatą kainuotų net septynis aštuonis kartus daugiau“, - sakė R. Matonis. Sausio pradžioje Šakių rajono policijos komisariato viršininkas M. Skruibis sakė, kad gimnazijos pastatas yra geroje vietoje ir policijai tikrai jis tiktų. Ar pastatas bus skirtas policijai jau šio mėnesio posėdyje galutinį žodį tars rajono taryba.

Šioje situacijoje yra ir dar viena medalio pusė. Juk dažnas šakietis susimąsto, kaip po galimo policijos išsikraustymo atrodys ta miesto dalis. Tačiau artimiausiu metu savivaldybė planuoja tvarkyti centrinį miesto skverą, todėl tikėtina, kad ir ši miesto dalis nušvis naujomis spalvomis. Žinoma, dabartinio komisariato pastatas liks savininkų žinioje.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.