Taryba šakiečiui nesuteikė tribūnos

bacevicius3Gintarė MARTINAITIENĖ

Šakietis Antanas Vincas Bacevičius praėjusį ketvirtadienį po įvykusio rajono tarybos posėdžio buvo pareiškęs norą pasisakyti. Šįkart savo poziciją išreiškė ir tarybos nariai, beveik vienbalsiai nubalsavę, kad daugiau šakiečio pasisakymų jie tiesiog nenori girdėti.

Nuotr. Šį kartą rajono tarybos nariai nubalsavo, kad nenori klausytis A. V. Bacevičiaus pareiškimų. Tuo labiau, kad ne kartą posėdžių metu jis buvo išklausytas.

A. V. Bacevičius ne vienerius metus nesutaria su UAB „Šilumos tinklai“, jų ginčai sprendžiami net teismuose. Ne kartą jis kreipėsi ir į rajono tarybą, kad ši padėtų išspręsti nesutarimus. Ne kartą jo pareiškimai buvo svarstomi komitetų posėdžiuose, bet šakiečio tai vis netenkina. Daugelį kartų jis pasisakinėjo ir posėdžių metu, bet paskutiniu metu ypač pradėjo nerinkti žodžių, viešai įžeidinėjo rajono merą Juozą Bertašių ir pačią tarybą, svaidėsi tikrovės neatitinkančiais ir nepagrįstais kaltinimais ir pan. Dėl to meras net žadėjo kreiptis į teismą, bet galiausiai pagailėjo „vargšo žmogelio“. „Teisininkai pasakė, kad laimėsiu šimtu procentų, bet kas iš to. Jam bus netesybos, neturės už ką mokėti, tai ar man to reikia, nejuokinsiu aš čia rajono“, - tikino meras.
 
Praėjusį ketvirtadienį A. V. Bacevičius vėl norėjo pasisakyti, tačiau šįkart taryba jam nesuteikė tokios galimybės. Pirmiausiai J. Bertašius šakiečiui įteikė oficialų raštišką atsakymą dėl jo pareikštų pretenzijų, kur eilinį kartą jam bandoma paaiškinti, kad taryba net neturi kompetencijos spręsti pareiškėjo problemas. „Džiaugiuosi, kad žmogus randa laiko išklausyti visus posėdžius ir priimamus sprendimus, bet tai, ką jis norėjo pasakyti, jau girdėjome. Tai jo asmeniniai interesai, kuriuos turi spręsti ne taryba, o atitinkamos institucijos“, - siūlydamas nesuteikti šiam žmogui tribūnos kalbėjo tarybos narys Bernardinas Petras Vainius. Rajono meras taip pat tarybos narius ragino nuspręsti, ar jie nori klausyti, ką pasakys A. V. Bacevičius, ar ne. Už tai, kad suteikti galimybę pasisakyti, balsavo vienintelė Irena Haase, Antanas Burkšaitis susilaikė, o 20 tarybos narių pasisakė prieš ir pakilo iš savo vietų. Jiems išeidinėjant iš salės A. V. Bacevičius vis vien tikino, kad pažeidžiamos jo teisės, o taryba nesilaiko Konstitucijos.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.