Gerdžiūniškiai aptarė bendruomenės problemas

Kovo pabaigoje Gerdžiūnų laisvalaikio salėje vyko vietos bendruomenės, vadovaujamos Jolantos Puidokienės, ataskaitinis susirinkimas. Jau penkerius metus veiklą vykdantis bendruomenės centras nestinga pačios įvairiausios veiklos bei entuziastingų bendruomenės narių, pasiryžusių keisti kaimo įvaizdį.  

Dar kartą Gerdžiūnų bendruomenės centro nariai buvo sukviesti į metinį ataskaitinį susirinkimą. Už praėjusius metus, demonstruodama seniūnaitės Silvijos Morkeliūnaitės paruoštas skaidres, veiklos ataskaitą pateikė pirmininkė J. Puidokienė. Taigi per praėjusius metus bendruomenės pirmininkė ir kitos narės -  Jūratė Bataitienė, Loreta Balsienė, Daiva Puidokienė parengė nemažai projektų ir beveik visiems gavo finansavimą. Praėjusiais metais savivaldybei moterys pateikė jaunimo iniciatyvų skatinimo „Gyvenk sveikai - 4“, jaunimo mokymų ir patirties mainų sklaidos „Bendraukime kitaip“,  bei piliečių iniciatyvų skatinimo „Ekologinis takas - 2“ projektus. Per Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės finansuotą  projektą “Delfinukai“ net 18 vietos gyventojų Šakių baseine išmoko plaukti. Be to, šiuo metu bendruomenė įgyvendina ilgalaikį projektą „Aktyvinkime Gerdžiūnų bendruomenę įamžindami etnografinių elementų turinčias  sodybas“. Bendruomenės nariai vienbalsiai patvirtino 2011 metų veiklos ataskaitą, pritarė 2012 metų veiklos planui. Pirmininkė J. Puidokienė Padėkos raštais ir gėlėmis pagerbė bendruomenei nusipelniusius žmones.
 
Susitikime nestigo ir gerdžiūniškių pasisakymų. Kalbėjusieji bene didžiausią rūpestį išsakė dėl Kriūkų vidurinės mokyklos Gerdžiūnų Petro Dumčiaus pradinio ugdymo skyriaus likimo. Kaip žinia, nuo rugsėjo pirmosios skyrius uždaromas dėl mažo mokinių skaičiaus. Todėl daug diskusijų sukėlė mokyklos pastato likimas. Buvo siūloma pastatą pritaikyti vietos gyventojų poreikiams. Su gerdžiūniškiais susitikti atvykusi Kriūkų seniūnė Onutė Rakauskienė atsakinėjo į gyventojų klausimus ir aptarė šių metų numatytus darbus. Apie savo darbą rajono taryboje papasakojo gerdžiūniškis Sigitas Stanaitis. Nemažai buvo kalbėta apie kaimo problemas.

Į bendruomenės susitikimą atėjusius gerdžiūniškius džiugino Viktorijos Puidokaitės fotografijos darbų paroda “Sustok, akimirka žavinga“. Lekėčių jaunimo teatras, vadovaujamas Vaidos Brazaitienės, dovanojo humoreską „Didžioji viltis“ (V. Žilinskaitė). Susitikime gerdžiūniškiams nestigo artumo, supratimo ir optimistiško požiūrio į savo kaimo įvaizdžio gerinimą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.