Krovinių gabentojai tapo atpirkimo ožiais?

furaGiedrė PLEČKAITYTĖ

Praėjusį penktadienį Šakių seniūnijos Giedručių kaime, Artojų gatvėje, buvo sulaikyti Kelių eismo taisykles pažeidę dviejų sunkvežimių vairuotojai, sugadinę gatvės kelio dangą. Taisyklių pažeidėjams skirtos nemenkos baudos. Į nemalonią situaciją patekę vairuotojai piktinosi sugadinta darbo diena.

Nuotr. Praėjusį penktadienį už kelio gadinimą  ir draudžiamojo ženklo nesilaikymą Giedručių kaimo Artojų gatvėje buvo nubausti du sunkvežimių vairuotojai.

Kaip žinia, pavasarį skundų dėl sunkiąja technika niokojamų kelių nestinga. Praėjusį penktadienį Šakių seniūnijos Giedručių kaimo Artojų gatvės akylų gyventojų akiratin pateko į statybvietę važiavusių dviejų sunkvežimių, vežusių užsakovui statybinius blokelius, vairuotojai. Vieno sunkvežimio vairuotojas, bandydamas apsisukti, sugadino gatvės kelio dangą. Kelio niokojimu neapsikentęs vienas iš kaimynų iškvietė Kelių policijos poskyrio patrulius bei savivaldybės Ūkio skyriaus vedėją, Saugaus eismo komisijos pirmininką Kęstutį Kuncaitį.
 
Į vietą atvykę policijos pareigūnai netruko nustatyti Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Nustatyta, jog vairuotojai nepaisė ribotos masės draudžiamojo ženklo, draudžiančio važiuoti transporto priemonėms, taip pat transporto priemonių junginiams, kurių masė su kroviniu ar be jo didesnė nei 8 t, ir sugadino kelio asfalto dangą. Įvykio vietoje sunkvežimių vairuotojai santūriai piktinosi, jog buvo sustabdyti policijos pareigūnų. Vyrai tvirtino, jog pirmą kartą jie yra baudžiami atliekant darbą. „Mums firmos atstovai liepė krovinį nuvežti nurodytu adresu. Tai gal reikėjo ant pagrindinio kelio padėti krovinį ir tegul užsakovas pats nusiveža iki objekto. Ką gi Šv. Velykų proga gavome po dovanėlę. Atrodo, jog specialiai, savavališkai čia važiavome. Atpirkimo ožiais likome“,- tvirtino abu vairuotojai, besipiktindami sugadinta visa darbo diena.

Šakių rajono policijos komisariato Kelių policijos poskyrio viršininkas Jonas Stanaitis sakė, kad paprastai tokiu atveju už gatvės sugadinimą gali būti skiriamos nuo 200 iki 500 litų baudos. Šiuo atveju vienam iš pažeidėjų E. Š. dėl kelio ženklo nepaisymo buvo skirta 150 litų bauda. Kito sunkvežimio  vairuotojo J. T., pažeidusio kelio ženklą ir sugadinusio asfaltą, administracinė byla išsiųsta nagrinėti į Ukmergės rajono policijos komisariatą. Dėl minėtosios Artojų gatvės kelio asfalto dangos sugadinimo atsakomybę turės prisiimti šioje gatvėje besikuriantis naujakurys Julius Staugaitis, kuriam ir buvo vežami blokeliai. Pasak Ūkio skyriaus vedėjo K. Kuncaičio, šiomis dienomis savivaldybėje su J. Staugaičiu ir rangovu bus tariamasi dėl sugadintos asfalto dangos sutvarkymo.

Beje, tai ne pirmi rajone nubausti kelių gadintojai.  Pasak viršininko J. Stanaičio, kovo 28 dieną Pajotijų kaime, Gelgaudiškio seniūnijoje, taip pat buvo nubaustas krovininės transporto priemonės vairuotojas, sugadinęs kelio asfalto dangą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.