Modelio karjera šakiečių nesudomino

medaGiedrė PLEČKAITYTĖ

Ketvirtadienio  pavakare naujų veidų Šakiuose ieškojo modelių agentūros „IMAGE GROUP“ vadovės Meda Jonaitytė ir Renata Ulvydienė. Tačiau šakiečiai neparodė susidomėjimo modelio darbu. Tai garsių šalies manekenių nė kiek nenustebino. Jos sako, jog labiausiai šia veikla domisi vis tik šalies didmiesčiuose gyvenantis, kur kas drąsesnis  jaunimas.  

Nuotr. M. Jonaitytė (kairėje) ir J. Ulvydienė sakė, kad modelis gali būti ir ne gražuolė, tačiau privalo būti asmenybė.

Drąsiausieji buvo tik du  

Visą balandžio mėnesį modelių agentūros „IMAGE GROUP“ bendrasavininkės M. Jonaitytė, J. Ulvydienė ir Renata Mikailionytė, ieškodamos naujų, gražių, jaunų žmonių, važinėja po Lietuvą. Praėjusį ketvirtadienį minėtos agentūros atstovės M. Jonaitytė ir R. Ulvydienė apsilankė ir Šakiuose. Tačiau garsias šalies manekenes pasitiko tik du panorę save išbandyti jaunuoliai – mergina ir vaikinas. Po pokalbio bei apžiūros drąsiesiems šakiečiams buvo patarta išmėginti save kitose atrankose.
Ne vienerius metus tokias atrankas šalyje vykdančios moterys sako nenustebo Šakiuose sutikusios tik du jaunuolius. „Ieškodamos modelių, po Lietuvą važinėjame tikrai labai daug metų, todėl situacijų visokių matėme. Pastebėjome tokią tendenciją, kad pačios mergaitės bijo dalyvauti modelių atrankose. Jos baiminasi, kad  nebus pasirinktos ir gali tapti pajuokos objektu. Nors mes  kiekvieną šiltai priimame, žmogiškai pasikalbame ir argumentuotai paaiškiname dėl ko priimamas vienoks ar kitoks sprendimas. Turbūt provincijos požiūris yra toks, kad žmonės labai nori vienas kitą apšnekėti. Galbūt tas šiek tiek ir gąsdina mergaites“,- pastebėjimais dalijosi M. Jonaitytė, pridurdama, jog į modelių atrankas Šakiuose daugiausiai susirenka apie dešimt kandidatų.  
 
Šiuolaikinis jaunimas – nedrąsus?

Rodos, visuomenėje apie šių dienų jaunimą netrūksta atsiliepimų, kad jis yra drąsus, pasitikintis ir kažkiek įžūlokas. Tačiau su jaunimu dirbančios modelių agentūros atstovės visa tai paneigė. „Šiaip jaunimas nėra drąsus. Žinoma, didžiuosiuose miestuose – drąsesnis“,- teigė R. Ulvydienė. „Lietuviai nėra ta tauta, kuri į priekines linijas veržtųsi“, - pridūrė M. Jonaitytė. Pasitaiko ir tokių atvejų, kai į modelių atrankas ateina mergaitė išties verta dėmesio, tačiau ji nedrįsta pasirodyti, ją tenka tiesiog padrąsinti ir įkalbinėti išdrįsti pasirodyti.

Nors Šakiuose modelių agentūros „IMAGE GROUP“ atstovės jau ne kartą vykdė modelių atranką, tačiau to tikrojo perliuko čia nerado. Per visus bandymus buvo atrastos dvi išties vertos dėmesio mergaitės, tačiau iš jų nesulaukta atgalinio ryšio. Vilniuje vykusioje atrankoje užsienio partneriai jų nepastebėjo.

Susidomėjimas modelio darbu vėl auga?

Ilgametę patirtį mados pasaulyje turinčių manekenių teigimu, šiuo laikmečiu šalyje susidomėjimas modelio darbu vėl didėja. „Didėja susidomėjimas, nes apie tai yra daug informacijos, daug renginių. Yra pavyzdžių, kai modeliai patys sėkmingai vysto savo karjerą ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Žinoma, Lietuvoje iš šios veiklos turtų nesusikrausi. Būna ir Lietuvoje neblogų užsakymų, tik jų nėra tiek daug kaip užsienyje. Be to, užsienio šalyse modelio darbas -  normali profesija, kaip ir visos kitos. Prancūzijoje modeliais dirbęs jaunimas gauna pensijas“,- pasakojo M. Jonaitytė, pridurdama, jog Lietuvoje iki viso to dar toli. Paprastai geras perspektyvas turinčioms merginoms Lietuvoje gali turėti puikų startą į platesnius mados industrijos vandenis užsienio šalyse, kur ir vyksta tikrasis modelio darbas. Esą Lietuvoje ši veikla prilygsta tiesiog hobiui.  

Koks turi būti modelis?

Paskutiniu metu mados žurnaluose ar dizainerių kolekcijų pristatymuose ypač dažnai buvo galima išvysti išskirtinius veido bruožus turinčius modelius. Kokie modelių veido bruožai patraukia agentūrų specialistus? „Modeliui reikalavimai metai iš metų išlieka tie patys. Tie patys kūno sudėjimo duomenys. Galbūt anksčiau rinkomės įdomesnio tipažo veido bruožus turinčius žmones. Dabar vėl renkamės daugiau klasikinio tipažo žmones“, - tikino viešnios.

M. Jonaitytė ir J. Ulvydienė mažesnių miestelių jaunimui linki būti drąsesniam ir nebijoti ateiti išmėginti save. „Mes paaiškiname, kodėl nepaimame, kodėl nepraėjo atrankos. Galbūt mergina ypač graži, bet netinka dėl išmatavimų. Mes galime tokius žmones nukreipti, pavyzdžiui, į grožio konkursą. Manau, kad visada yra gerai sužinoti norų ar lūkesčių realumą laiku, negu sėdėti ir svajoti apie tai. Galbūt tu tinki, tad nėra ko svajoti, reikia pradėti dirbti“,- ragino M. Jonaitytė. Beje, žmogus, atitinkantis modeliui keliamus reikalavimus ir turintys noro juo tapti privalo nedelsti. Kuo jaunesnis, tuo greičiau pritaps mados industrijoje, nes 24-erių metų merginos šiam darbui pradėti būna tiesiog per senos. Įstatymiškai visose mados sostinėse modeliais oficialiai galima dirbti nuo 16 metų.

Kad modelio duomenis turinti mergina ar vaikinas būtų pastebėti, pasak šios srities žinovių, būtinos tam tikros charakterio savybės: pareigingumas, punktualumas, nuovokumas. Pasak M. Jonaitytės, būta atvejų, kai labai graži mergaitė dėl savo blogų charakterio savybių nieko nepasiekė. „Kai tu esi užsienyje ir į atranką ateina 200 labai gražių merginų, tai tu privalai būti kažkuo ypatinga, kad tave pastebėtų, pasirinktų. Kiekvienas kolektyvas nori bendrauti su draugišku žmogumi. Tai yra pakankamai sunkus darbas. Žmogus turi būti labai susitelkęs ir žinoti, ko siekia. Tiesiog dirbti ir stengtis“,- pabaigai pridūrė M. Jonaitytė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.