Šakių tvenkinys žvejus mėgėjus vilios ypatingais karpiais

karpiaiPraėjusio šeštadienio ryte prie neseniai išvalyto Šakių tvenkinio būriavosi žvejų varžybų „Karpių loterija“ organizatoriai ir pavieniai rėmėjai, panorę savo rankomis į tvenkinį paleisti specialiais žetonais paženklintus ir papuoštus gražiuosius karpius. Originaliose varžytuvėse žvejų mėgėjų laukia net 38 karpiai, kuriuos įleido įvairių rajone veikiančių įmonių savininkai. Jeigu kiek daugiau nei per keturis mėnesius bus pagautas nors vienas karpis, laimingasis galės atsiimti puikius rėmėjų įsteigtus prizus.

Nuotr. Šeštadienį į išvalytą Šakių tvenkinį buvo įleista specialiais žetonais pažymėti 38 karpiai. Kol kas žvejai neskuba gaudyti karpių.

Balandžio 21 dieną, pavasarinės mugės „Žemei bundant“ metu, Šakių miesto tvenkinyje startavo žvejų varžybos „Karpių loterija“.  Šešupės euroregiono turizmo informacijos centro ir R. Antanaičio firmos „Nikstas“ organizuoto žaidimo tikslas – pagauti specialiais žetonais pažymėtus karpius ir gauti ne tik žuvį pietums, bet ir laimėti rėmėjų įsteigtus prizus. Norinčiųjų paremti tokią idėją rajone nestigo. Taip įvairių dydžių karpių įsigijo net 38 rajono bendrovės ar įmonės, už savo laimikius įsteigusios prizus. Beje, didžiausius karpius, svėrusius gerokai daugiau nei 7 kg, į Šakių tvenkinį paleido „Gulbelės“ ir „Vuorės“ bendrovių atstovai. „Gulbelės“ direktorius Arūnas Tarnauskas, prieš paleisdamas net 8,5 kg svėrusį karpį, jį netgi pabučiavo. Šį karpį pagavęs žvejys mėgėjas laimės net 100 litų vertės čekį, skirtą apsipirkti „Gulbelės“ tinklo bet kurioje parduotuvėje. Tokios pat vertės prizas žadamas už pagautą J. Delnevičiaus įmonės ženkleliu pažymėtą karpį. Tačiau jo ir Gintauto Pranskaičio įžuvintiems karpiams taikoma sąlyga, kad jie bus paleisti atgal į tvenkinį. Loterijoje dalyvaujantys žvejai mėgėjai gali laimėti ne tik piniginius prizus, bet ir daiktinius – mobiliuosius telefonus. Išvalytame ir nauju fontanu pasipuošusiame tvenkinyje kol kas plaukioja ir laikraščio „Draugas“ karpis.
 
Apie pažymėtus karpius sugavusius žvejus bus informuojama rajono žiniasklaidos priemonėse bei turizmo informacijos centro internetinėje svetainėje. Be to, bus skelbiama, kurio rėmėjo prizą jis laimėjo.

Surengti tokias originalias varžytuves buvo Šešupės euroregiono turizmo informacijos centro direktorės Audronės Miesčionaitienės idėja. Pasak jos, jeigu šiemet varžytuvės bus sėkmingos, bus svarstoma galimybė jas surengti ir kitąmet.

Pirmą kartą Šakiuose vykdomas žaidimas tęsis iki rugsėjo 1 dienos, arba iki kol bus pagautos visos žetonais pažymėtos žuvys. Tokios žvejų varžybos Šakiuose organizuojamos pirmą kartą, todėl linksmo žaidimo organizatoriai tikisi sulaukti didelio žmonių susidomėjimo bei aktyvaus dalyvavimo. Tačiau žvejai mėgėjai gaudyti karpių neskuba. Pasak jų, kol kas žuvys turi apsiprasti, jas bus galima žvejoti tada, kai bus palankus metas jas pagauti. Karpius užaugino ir atvežė AB “Išlaužo žuvis”.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.