Bendruomeniečiai išreiškė pasitikėjimą asociacijos pirmininke

snirpuniene2Gegužės 17 dieną savivaldybės salėje buvo sukviestas neeilinis Šakių bendruomenių centrų asociacijos (BCA) susirinkimas, kurio metu buvo būtina patvirtinti naujus Įstatus, išsirinkti pirmininką ir naujos tarybos narius.

Nuotr. G.Šnirpūnienės bendruomenių centrų pirmininkai perrinkinėti neketino ir balsavo tik dėl procedūros būtinybės.

Susirinkime dalyvavę 25 bendruomenių centrų pirmininkai daug pastabų naujųjų Įstatų redakcijai, kurią parengė UAB „Konsultus“ ir Marijampolės notarai, neturėjo. Pasak Šakių bendruomenių centrų asociacijos pirmininkės Grinutės Šnirpūnienės, Įstatus, kurie buvo patvirtinti 2003 metais, jau reikėjo pakeisti. „Visko numatyti neįmanoma, jie padaryti paprastesni, konkretūs, tačiau lankstesni nei buvę“, - tvirtino ji.

Vienbalsiai patvirtinę naujuosius Įstatus, pirmininkai prakalbo, kad naujos pirmininkės rinkimai nereikalingi, nes jie pasitiki vasario mėnesį kitai kadencijai perrinkta G.Šnirpūniene ir yra patenkinti jos darbu. Todėl tik dėl procedūros būtinybės balsavo už jau esamą Šakių BCA pirmininkę, kuri dėkojo už pasitikėjimą, tačiau atvirai paprašė visų pasisakyti, kad neliktų neišsakytų nuomonių ir jų nereikėtų skaityti internete.
 
Pabalsavus už naująją seną pirmininkę, reikėjo išsirinkti ir naują tarybą, kuri dirbs kartu su ja. Tačiau susirinkimo dalyviai nusprendė, kad šį pavasarį išrinkta taryba, kurioje dirba Zigmas Povilaitis, Ona Rakauskienė, Arvydas Babušis, Laima Auštrienė,  Saulina Kučiauskienė, Edvardas Belevičius, Zigmas Stravinskas ir Aldona Danutė Narkūnienė, savo kadencijos dar nebaigė, todėl tik dėl formalumų vienbalsiai pakėlė rankas, išreikšdami savo valią ir pasitikėjimą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.