Klubo „Sūduvos Tauras“ žemaitukas paauglei nukando dalį ausies

pozaitisGiedrė PLEČKAITYTĖ

Praėjusį savaitgalį Kaune vykusi šventė „Kauno dienos“ nemalonumų atnešė Šakių rajone įsikūrusio Senovės baltų atkuriamosios istorijos klubo „Sūduvos Tauras“ prezidentui Dariui Požaičiui. Vyriškio augintinis - žemaitukų veislės žirgas Tukas šventėje dalyvavusiai paauglei nukando dalį ausies. Regis, teismą galinčios pasiekti istorijos atsakovas pateikia savo versiją apie įvykio aplinkybes.   

Nuotr. Praėjusį savaitgalį vykusioje šventėje „Kauno dienos“ klubo „Sūduvos Tauras“, vadovaujamo D. Požaičio (nuotr. veda žirgą), žirgas Tukas juo norėjusiai pasidžiaugti paauglei įkando į ausį.

Dažnai problemos žmogų užklumpa netikėtai ir nuo jų nė vienas neapsaugotas. Tuo įsitikino ir Šakių rajone įsikūrusio Senovės baltų atkuriamosios istorijos klubo „Sūduvos Tauras“ prezidentas D. Požaitis. Jis drauge su kitais klubo nariais ir žemaitukų veislės žirgais praėjusį savaitgalį dalyvavo Kauno miesto šventėje.
 
Sekmadienio popietę prie Kauno pilies žirgas Tukas su šeimininku turėjo pasirodyti improvizuotame 1362 metų lietuvių ir kryžiuočių mūšyje. Kalno papėdėje, prie pat pilies įsikūrusioje stovyklavietėje, renginio dalyviai kantriai laukė savo pasirodymo eilės. Pasak D. Požaičio, laukimas kiek išvargino ir augintinius. „Buvome pasiruošę pasirodymui. Bet renginys labai vėlavo, teko su visais šarvais nusėsti nuo žirgų, nes juos slėgė per didelis svoris, kaitino saulė“,- pasakojo klubo prezidentas. Taip belaukiant, nuo kalno atėjo dvi merginos, panorusios pasidžiaugti žirgais. Tačiau jų džiaugsmas ilgai nesitęsė. Netrukus žemaitukas Tukas šešiolikametei Kauno rajono Arlaviškių kaimo gyventojai E. G. grybštelėjo už ausies. „Žinot, atsiranda smalsuolių, kurie ir Zoologijos sode pas mešką nori įlipti. Manęs tuo metu, kai viskas įvyko, nebuvo, nes buvau išėjęs į vadinamąjį palapinių kaimą atnešti vandens. Žirgai buvo palikti prižiūrėtojui. Grįžus su vandeniu prie žirgų, man buvo pasakyta, kad Tukas mergaitei grybštelėjo. Tačiau kaip tik tada nebuvo laiko aiškintis, nes tuoj pat turėjome pasirodyti,“ - įvykio aplinkybes aiškino D. Požaitis.

Jau kitą dieną sensacingą istoriją vienas po kito skelbė respublikiniai spaudos leidiniai. Buvo rašoma, jog paauglė E. G. – viena iš žirgus apsupusio būrio smalsuolė, išdrįsusi paglostyti žirgą Tuką, nuo jo nukentėjo. Žemaitukas nukando merginai dalį ausies su dviem auskarais. Kaip pasakojo D. Požaitis, minėtosios mergaitės buvo vienintelės smalsuolės, priėjusios prie žirgų. Apie pasisaugojimą jos buvo įspėtos tuo metu žirgus prižiūrėjusių vyriškių. Žirgus fotografavusi moteris tvirtino, jog po netikėto incidento merginos į sužalojimą reagavo šaltai, tik užsigriebė už ausies ir nuėjo pas budėjusius šventėje medikus. Nebuvo jokio paauglės klyksmo, kaip rašoma respublikiniuose laikraščiuose. „Tiesiog ne laiku ir ne vietoje atsidūrė žmogus“, - aiškino D. Požaitis.

Nukentėjusioji su greitosios pagalbos automobiliu buvo išvežta į Kauno klinikas, kur medikai susiuvo ausį. Skelbiama, jog šešiolikametės šeima žada kreiptis į teismą dėl pinigų plastinei operacijai. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Klubo prezidentas D. Požaitis įsitikinęs, jog ši istorija pasieks teismą.

Vyriškis apgailestavo ir dėl įvykio, ir dėl to, kad žiniasklaida įvykį pateikia išpūstai. D. Požaitis stebisi, kodėl respublikinėje žiniasklaidoje niekur neakcentuojama, kad dvi dienas vykusių edukacinių baltų gyvensenos pamokų metu, kai žmonės apžiūrinėjo senovinius daiktus ir su žirgais fotografavosi bei jodinėjo, nieko nenutiko? „Žmonės dažnai būna neatsargūs. Žirgas yra didelis gyvūnas, jeigu netyčia užlips ant kojos - tai gali ir pėda lūžti. Reikia saugotis. Žirgas  - daug didesnis padaras už mus, todėl netyčia gali sužaloti tik dėl savo didumo“, - ragindamas būti atsargesniems kalbėjo D. Požaitis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.