Viešųjų darbų rezultatas – vis gražėjantys Lukšiai

fontanas2Gintarė MARTINAITIENĖ

Praėjusį ketvirtadienį Lukšių miestelyje prie naujai pastatytų fontanų iškilmingai perkirpta simbolinė juostelė. Gausi Darbo biržos padalinių vadovų delegacija apžiūrėjo įgyvendinamą projektą, įsisavintas lėšas ir pasidžiaugė, kad visus darbus atlikinėjo Darbo biržos siųsti žmonės.

Nuotr. Centre esantis fontanas tik vienas iš akcentų. Juo džiaugėsi ir V. Cikana, ir K. Šnipas (dešinėje), negailėjęs komplimentų veikliam seniūnui.

Viešųjų darbų rezultatas

Nors darbai prie miestelio herbo esančioje aikštėje dar nėra galutinai užbaigti, pasidžiaugti tuo, kas jau nuveikta, norisi. „Tiesiog puiki galimybė apžiūrėti projektą bei įvertinti įsisavintas lėšas“, - susitikimo tikslą įvardijo pagrindinis idėjų sumanytojas ir įgyvendintojas Lukšių seniūnas Vidas Cikana. Kadangi tą pačią dieną Šakiuose viešėjo šalies Darbo biržų vadovai, naudojantis proga jie buvo pakviesti apžiūrėti bei įvertinti objektą. „Tai viešųjų darbų rezultatas, - susirinkusiesiems pristatė seniūnas. Pasak jo, iš viso prie fontanų įrengimo, aplinkos tvarkymo ir kitų darbų prisidėjo apie 80 bedarbių „Prieš dešimt metų kitoje kelio pusėje taip pat buvo pelkė. Tai, ką dabar matote, irgi padarėme per viešuosius darbus. Kadangi ten jau sutvarkyta, tai pernai ėmėmės šios pusės ir dabar matome tai, ką matome“, - pasakojo V. Cikana.  Jis svečiams paaiškino, kad kartu su komanda dirba tai, ką sugeba, nors kartais už savo darbus ir sumanymus būna kritikuojamas, pajuokiamas ar lieka nesuprastas.
 
Dar ne viskas

Kad matytume tai, ką matome, seniūnas su žmonėmis turėjo gerokai paplušėti. Nuo praėjusių metų liepos vidurio buvo pradėta triūsti prie kadaise miestelio centrą puošusių fontanų, kurie jau seniai neveikė ir teritorija buvo pradėjusi virsti į savotišką šiukšlynėlį. Tad galvą pasukęs seniūnas sumąstė šį tą atnaujinti, šį tą pakeisti, restauruoti. Tad ir kruta čia vis su darbininkais, patys lieja detales, derina jas prie esančios architektūros elementų ir vis gražina miestelį.

Perkirpus simbolinę juostelę buvo įjungti ir du fontanai, tačiau besidžiaugdamas nuveiktais darbais miestelio vadovas iškart patikino, kad čia dar ne viskas - dar trūksta gėlių klombų, dar neįrengti suoliukai, ne visiškai sutvarkyta aplinka. Jau tikriausiai ne tik vietinių, bet ir pravažiuojančiųjų nestebina, kad Lukšiuose nuolat kažkas statoma, tvarkoma, kuriama, tad tai, kaip galima suprasti, vyks ir ateityje. „Kai jūs toks užsivedęs, užsiveda ir kiti. Tuomet kartu kuriate nepaprastus dalykus. Džiugu“, - kreipdamasis į seniūną kalbėjo Marijampolės teritorinės Darbo biržos direktorius Kęstutis Šnipas. Su juo kartu simbolinę juostelę kirpo Lietuvos darbo biržos direktorius Vidas Šlekaitis, Šakių skyriaus vedėja Aldona Stasiulienė, bendruomenės centro pirmininkas Sigitas Bendorius ir, žinoma, seniūnas V. Cikana.

Vertė – gal trigubai didesnė  

O kaip su finansais? Nejau jie neriboja? Seniūnas paaiškino, kad kartu su Lukšių bendruomenės centru, vadovaujamu S. Bendoriaus, parengė projektą ir įsisavino 25 tūkst. litų. Paklaustas, ar užsibrėžtiems tikslams įgyvendinti šios sumos pakako, V. Cikana paaiškino, kad tikrai ne. „Visa vertė gal trigubai didesnė“, - pripažino pašnekovas. Tad kaip išmano, taip ir sukasi – ką iš savų lėšų prideda, ką šiaip pavyksta susiorganizuoti. Prisimindamas kitoje pusėje prieš kelerius metus vykusias statybas, V. Cikana pasakojo, kad vadinamasis piliakalnis, ant kurio pūpso vartai į antrąjį tūkstantmetį, taip pat buvo supiltas gana atsitiktinai. Tiesiog pavyko susitarti, kad darbus kitoje Lukšių vietoje vykdę darbininkai žemes supiltų būtent čia. Taip ir gražėja Lukšiai, traukdami pravažiuojančiųjų, vietinių ar turistų žvilgsnius. Vestuvininkai čia nuolat užsuka pasifotografuoti, kai kas tiesiog pasižvalgyti ir pasivaikščioti, o kai kam belieka stebėtis, kaip gi tas V. Cikana taip gali..

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.