Veiklios moterys įgyvendino savanorystės akciją

savanorysteGegužės 24 dienos pavakare  veiklios Šakių moterų klubo narės vienos iš pirmųjų vykdė savanorystės akciją, kurią pagal programą „Zanavykai – zanavykų kraštui“ finansavo Kredito unija Zanavykų bankelis, 50 savanorystės projektų skyręs  15 tūkst. litų sumą. Moterys ir joms talkinę Vaikų globos namų auklėtiniai sodino gėles.

Nuotr. Šakių moterys vienos pirmųjų pasinaudojo Zanavykų bankelio parama, gėlėmis papuošdamos Vaikų globos namų aplinką.

Pasak Šakių moterų veiklos klubo prezidentės Aurelijos Grinkevičienės, jos seniai puoselėjo idėją papuošti  Šakių miestą, kurią nors jo vietą apsodinant gėlėmis, tačiau ilgai svarstė, kas galėtų jas prižiūrėti per visą vasarą. „Taip gimė mintis į bendrą projekto „Žydintis pasaulis“ veiklą įtraukti Vaikų globos namų auklėtinius, gėlėmis apsodinant jų namų aplinką, - pasakojo A.Grinkevičienė. – Jo iniciatore tapo Moterų veiklos klubo narė Rasita Grincevičienė, pati globojanti Jonuką, į jos šeimą atėjusį iš šių Vaikų globos namų. Kadangi gėles reikia sodinti pavasarį, tai mes vienos iš pirmųjų ir ėmėmės įgyvendinti savo projektą, įpareigodamos vaikus per vasarą jas prižiūrėti ir palaistyti.“
 
Savanorystės akcijoje aktyviai dalyvavo ir Moterų klubo veiklai prijaučianti Lukšių Vinco Grybo gimnazijoje šiais mokslo metais vaikus anglų kalbos mokiusi Shey Laws, kuri jau baigia savo savanorystės misiją Lietuvoje ir netrukus išvyks atgal į Ameriką. Tačiau, pasak Moterų veiklos klubo prezidentės, ji panoro dalyvauti baigiamąjame tarptautinio projekto  „Tu tai gali! Naujos galimybės moterims turėti nuosavą verslą“ etape, kuris ilgai netrukus vyks Vengrijoje.

Kredito unijos Zanavykų bankelis finansuojamos savanorystės akcijos, nustebinusios mūsų rajono žmonių išradingumu ir kūrybiškumu, vyks ištisus metus. Savo projektus įgyvendins 27 paraiškas pateikę bendruomenių centrai, 9 – seniūnijos, 2 – viešosios įstaigos, 12 – klubai, mokyklos ir kiti juridiniai asmenys, panorę prisidėti prie zanavykų krašto aplinkos gražinimo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.