Šakiečio akiratyje – „Audros“ sporto aikštynas

bacevicius4Gintarė MARTINAITIENĖ

Daugeliui gerai pažįstamas šakietis Antanas Vincas Bacevičius, nuolat kovojantis už savo teises ir niekaip nerandantis bendros kalbos su UAB „Šakių šilumos tinklai“, vėl nerimsta. Šį kartą jam užkliuvo prie sporto klubo „Audra“ įrengtas aikštynas.

Nuotr. A. V. Bacevičiaus (tribūnoje) pranešimo sporto klubo „Audra“ prezidentas ir tarybos narys K. Smirnovas (kairėje) klausėsi nuleidęs galvą.

Vienas pagrindinių klausimų, parūpusių A. V. Bacevičiui, ar įrenginėjant aikštyną su dirbtine danga prie sporto klubo „Audra“ rajono meras Juozas Bertašius nesupainiojo viešųjų ir privačiųjų interesų. Be to, šakiečiui rūpėjo, kodėl savivaldybė šio aikštyno įrengimui skyrė 25 tūkst. litų ir taip, jo įsitikinimu, rėmė privatų verslą. „Juk ten viskas yra Kęstučio Smirnovo nuosavybė, tai iš kokių lėšų jūs ten rėmėt ir ar išvis galėjot remti. Jis tai pinigus už tai ima“, - viename iš komiteto posėdžių rajono vadovo teiravosi A. V. Bacevičius.
 
Nors visuose komitetuose jam buvo aiškinama ir faktais bei dokumentais grindžiama, kad ir pastato privatizavimas, ir lėšų skyrimas, tiksliau prisidėjimas prie įgyvendinamo projekto, yra legalūs ir nepadaryta jokių neteisėtų veiksmų, šakiečio tai neįtikino. Posėdžio metu jam ne vienas valdininkas priminė priešistorę, įgyvendinamų projektų niuansus ir pan., tačiau A. V. Bacevičius laikėsi savo – J. Bertašius, įgyvendinant aikštyno projektą, kažkaip įsipainiojęs. Įsipainiojęs, šakiečio įsitikinimu ir Seimo narys, ir spauda, nes informacijoje apie projekto įgyvendinimą ji buvo įvardinta kaip rėmėja. „Todėl ir plaka mane“, dėstė argumentus A. V. Bacevičius.

Rajono vadovas, ne pirmą kartą tampantis A. V. Bacevičiaus taikiniu, aiškino, kad tokius sprendimus tvirtina rajono taryba ir jo balsas tik vienas iš 25. Be to, kaip priminė J. Bertašius, jis ne kartą galėjo dėl šmeižto kreiptis į teismą, bet to nedarė, nes tiesiog būtų gėda bylinėtis su savivaldybės, bendruomenės nariu. Net visi reikiami dokumentai surinkti. A. V. Bacevičius aiškino, kad jeigu yra noras duoti į teismą, tegul duoda, nes jis taip pat jaučiasi teisus.

Tarybos narys Edmundas Rinkevičius atkreipė dėmesį, kad buvo remiamas ne pats K. Smirnovas, o visuomeninė organizacija „Audra“. Be to, visas turtas šiuo metu yra savivaldybės balanse. Dar vienas niuansas, į kurį buvo bandoma atkreipti šakiečio dėmesį, kad visa tai buvo daroma dėl vaikų užimtumo. Tai, daugelio valdininkų įsitikinimu, buvo teisingas sprendimas.

Visa tai, kaip minėjome, šakiečiui buvo išaiškinta komitetų posėdžių metu, tačiau jis pageidavo pasisakyti ir tarybos posėdyje. Tik pradėjęs kalbėti A. V. Bacevičius pripažino, kad tikriausiai visiems yra įgrisęs iki gyvo kaulo, tačiau, kalbėjo jis, jeigu tarybos nariai yra už šviesą ir tiesą, tai turi jo išklausyti. Be to, teisę kritikuoti ir pasisakyti posėdžiuose, kaip aiškino A. V. Bacevičius, jam suteikia ir Konstitucija, kurią jis kartkartėmis mėgsta tarybos nariams pacituoti. Visgi pirmiausiai kalbėti jis pradėjo ne nuo „Audros“ aikštyno, o nuo problemų, susijusių su UAB „Šilumos tinklai“. Kai jam tai priminė Kęstutis Gudelevičius, A. V. Bacevičius atšovė, kad tarybos nariai yra išrinkti tam, kad tarnautų žmonėms, tad jų pareiga išklausyti. Vieni politikai klausėsi, kiti bandė tai daryti, treti šurmuliavo, meras ragino išklausyti. Išdėstęs savus argumentus A. V. Bacevičius neatmetė galimybės pasisakyti ir kituose posėdžiuose, nes tokią teisę turi.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.