Parama – nukentėjusiems nuo gaisrų bei stichinių nelaimių

Rajono savivaldybė parėmė nukentėjusius nuo gaisrų bei stichinių nelaimių. Toks sprendimas priimamas atsižvelgiant į Paramos teikimo komisijos rekomendacijas, pateiktas apsvarsčius gautus prašymus.

Lukšių seniūnijoje, Matijošiškės kaime, gyvenančiam Arūnui Gudaičiui skirta 2 tūkst. litų vienkartinė parama. Dėl neatsargaus rūkymo sukelto gaisro metu nudegė namo stogas, medinė perdanga, išdegė pirmojo aukšto kambariai. Sudegė namo viduje buvęs benzininis pjūklas, šaldytuvas, šaldiklis, televizorius, muzikinis centras, skalbimo mašina, dujinė viryklė, lova, spinta ir kiti namų apyvokos daiktai. Turtas ir pastatai buvo nedrausti.

Kriūkiečiui Juozui Masteikai teks 1 tūkst. litų parama. Vyriškiui priklausančiame gyvenamajame name gaisras kilo gegužės 12 dieną. Gaisro metu sudegė elektrinė siuvimo mašina, spinta, rašomasis stalas, užuolaidos, aprūko trijų kambarių sienos ir lubos, sugadinti įvairūs buitiniai namų apyvokos daiktai, išdužo plastikinių durų stiklo paketas, pirmajame aukšte vandeniu sulieti du kambariai. Gaisrą sukėlė žaibo iškrova, sugadinusi elektros instaliaciją. Pastatas draustas.
 
Albinai Augaitienei, gyvenančiai Sudargo seniūnijoje, Burgaičių kaime, dėl apdegusio gyvenamojo namo skirta 2 tūkst. litų vienkartinė parama. Gaisro metu nudegė mūrinio namo stogas, dviejų kambarių medinės perdangos, išdegė šių kambarių ir priestato vidus, sudegė patalpose buvę baldai, drabužiai, buitinė technika ir namų apyvokos daiktai. Gesinant gaisrą sulieta dalis gyvenamųjų patalpų, jose buvęs turtas. A. Augaitienė yra pensininkė, našlė. Po gaisro ji glaudžiasi pas savo dukrą Gelgaudiškyje, o du bedarbiai ir išgėrinėjantys sūnūs neturi kur gyventi, todėl gyvena apdegusio namo viduje. Dėl šio gaisro Policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Gegužės 11 dieną praūžusi vėtra nuplėšė aštuonių butų gyvenamojo namo, esančio Šakių seniūnijoje, Kuodžių kaime, stogą, sugadino šiferio dangą, išardė parapetus, kaminus. Į gyvenamuosius butus skverbiasi drėgmė, lyjant laša vanduo. Gyventojams Bronei Bezoraitienei, Rolandui Baltrušaičiui, Vytautui Dubickui, Henrikui Giliui, Rasai Murauskaitei, Sabinai Polovnikovai, Juozui Stepučiui, Edvardui Švedui skirtos vienkartinės pašalpos po 500 litų stichinės nelaimės nuostoliams iš dalies padengti. Faktiškai visi gyventojai negauna jokių pajamų ir gyvena kas iš socialinių pašalpų, kas iš pensijos ar bedarbio pašalpos, ar išvis neturi jokių pajamų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.