Norą likti Šakiuose sustiprino didelių permainų metai

jurjonieneAsta GVILDIENĖ

Gegužės 14 dieną savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyrius pasipildė dar viena jauna specialiste. Čia pradėjo dirbti konkursą laimėjusi, Šakiuose gimusi ir augusi, teisininkės išsilavinimą turinti Indrė Jurjonienė. Sėkmingai savo tikslų siekianti teisės magistrantė savo gyvenimą ir darbą sieja tik su gimtuoju miestu - Šakiais.

Nuotr. I.Jurjonienė mano, kad ne tik didžiuosiuose šalies miestuose ar užsienio šalyse, bet ir tokiame nedideliame provincijos miestelyje yra galimybė dirbti ir siekti užsibrėžtų tikslų.

Svajojo dirbti teisininke

Pasak I.Jurjonienės, ją visuomet traukė teisininko, kurį įsivaizduodavo kaip kažkokį teisybės ieškotoją, profesija. Be to, šalia turėdama gyvų pavyzdžių – artimųjų ir pažįstamų, dirbančių ir gerai išmanančių šį darbą, ji tikslingai pasirinko studijas Mykolo Romerio universitete. Čia 2009 metais jaunoji specialistė įgijo teisės bakalauro, o dar po dvejų metų ir teisės magistro laipsnį.
 
„Mokslai lengvi nebuvo, ilgokai reikėjo prie knygų pasėdėti, - prisipažino šakietė. – Gal todėl, kad ne tik studijavau universitete, bet ir dirbau.“ Pirmaisiais studijų metais, būdama vos aštuoniolikos, ji įsidarbino Šakių rajono 1-ajame notarų biure administratore, o po keleto metų  Šakių rajono apylinkės teisme sekretore. „Abiejuose darbuose įgijau daug teisinių tiek praktinių, tiek teorinių žinių. Tai buvo naudingos gyvenimo pamokos, tačiau baigus studijas jau pačiai norėjosi dirbti teisininke, - pasakojo jauna specialistė. – Kadangi Vaiko teisių apsaugos skyriui reikėjo vyresniojo specialisto, turinčio teisinį išsilavinimą ir galinčio atstovauti vaikų interesams teismuose, pabandžiau savo laimę. Man pasisekė – aš laimėjau konkursą.“

I.Jurjonienė prisipažino, kad jau pirmosiomis darbo dienomis suprato, jog šiame darbe reikės daug žinių, tobulėjimo, atjautos ir supratimo, ginant vaikų interesus, jų saugumą ir galimybę augti sveikoje aplinkoje. „Jaučiuosi savo vietoje. Manęs negąsdina nei aukšti reikalavimai, nei atsakomybė, - tvirtino jauna specialistė. – Savo sukauptas žinias galiu pritaikyti šiame darbe ir todėl jaučiuosi tvirtai. Be to, šis darbas ne tik su popieriais, bet ir su žmonėmis. Manau, visko galima išmokti, viską, ko nežinai, sužinoti. Ne veltui sakoma, kad tvirtas žmogus kuria savo likimą, o silpnas tik išgyvena tą, kuris jam tenka.“

Iš Šakių išvykti neketina

Paprastai mažesniuose rajonuose gyvenantys jauni žmonės, ieškodami didesnių karjeros ar tiesiog įsidarbinimo galimybių, veržiasi į didžiuosius šalies miestus, o daugelis jaunų specialistų šiandien ieško darbo ir laimės svečiose šalyse, I.Jurjonienė, atvirkščiai, sako niekada neketinusi išvykti iš Šakių. „Galbūt todėl, kad čia gimiau ir užaugau, kad visada šalia manęs buvo patys artimiausi žmonės, kad baigusi vidurinę mokyklą čia turėjau galimybę ir dirbti, ir mokytis“, - vardijo ji  priežastis, nulėmusias pasirinkimą ir sprendimą savo ateitį susieti su gimtuoju miestu.

Savo laisvalaikį skirdama dainavimui, o atostogas įvairioms poilsinėms ir turistinėms kelionėms, I.Jurjonienė mano, kad šie metai  jos gyvenime – didelių permainų metai. Ji ne tik įsidarbino pagal specialybę, bet ir prieš keletą savaičių ištekėjo. Pasak I.Jurjonienės, jos vyras nesigaili apsigyvenęs mūsų krašte. Abu jauni žmonės, įleidę savo šaknis į Zanavykijos žemę, mano, kad ne tik didžiuosiuose šalies miestuose ar užsienio šalyse, bet ir čia, Šakiuose, yra galimybė mokytis, dirbti ir siekti užsibrėžtų tikslų.

Su optimizmu į rytojų žvelgianti ir visuomet besišypsanti jauna moteris tikino, kad ateities vėtrų nebijo. Visi patirti išbandymai – tai nauja galimybė augti ir tobulėti, pasitikrinti savo gebėjimus ir tuo pačiu atrasti tikrąjį savo gyvenimo kelią.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.