Šventėse alkoholis laisvai liesis iki 22 valandos

girtavimasKetvirtadienį vykusiame Šakių rajono savivaldybės tarybos posėdyje nemažai diskusijų sulaukė projekto dėl prekybos alkoholiniais gėrimais laiko nustatymo masiniuose renginiuose tvirtinimas. Nuspręsta, jog rajono savivaldybės teritorijoje vykstančiose šventėse prekiauti alkoholiu leidžiama iki 22 valandos, išskirtiniais atvejais - iki vidurnakčio.

Šį mėnesį Šakių rajono savivaldybė ėmėsi veiksmų nustatyti masiniuose renginiuose - šventėse, festivaliuose ir kituose renginiuose, kuriuos organizuoja valstybės ar savivaldybės institucijos, taip pat kiti juridiniai ar fiziniai asmenys, ir kurie vyksta rajono savivaldybės viešosiose vietose, prekybos alkoholiniais gėrimais laiką. Svarstant šį klausimą rajono tarybos posėdžio metu Vaidas Balčiūnas teiravosi, jeigu yra numatyta alkoholinių gėrimų prekyba iki 22 valandos, kaip yra su jo vartojimu. „Jeigu renginyje alkoholiu prekiaujame iki 22 valandos, ar po to galima renginyje jį vartoti. Ar policija gali asmeniui taikyti baudą dėl gėrimo viešojoje vietoje?“,- teiravosi V. Balčiūnas. Į tai atsakęs savivaldybės Ūkio skyriaus vedėjas K. Kuncaičio priminė, kad viešojoje vietoje negalima rodytis girtesniems nei 0,4 prom. Jeigu policijos pareigūnai nustatys asmeniui didesnį nei 0,4 prom. girtumą, jam bus surašytas administracinės teisės pažeidimų protokolas. Tuo pačiu V. Balčiūnas akcentavo, jog vienas dalykas – girtumas, o kitas – alkoholio vartojimas šventėse. Jis teiravosi, ar, pasibaigus laikui prekiauti alkoholiu, bus galima jį vartoti besitęsiančioje šventėje. „Renginio vieta turi būti aptverta. Už renginio viešąją tvarką atsako renginio organizatorius. Policija viešąją tvarką palaiko už renginio vietos ribų“, - aiškino K. Kuncaitis. Pasak K. Gudelevičiaus, renginio vietoje alkoholį vartojantys piliečiai negali būti baudžiami. Taip pat buvo aiškinamasi, kaip būtų tokiu atveju, jeigu į rajone vykstančią šventę iš Kauno atvyktų įmonė, turinti licenciją alkoholiniais gėrimais prekiauti visą parą. „Šiandien nė viena mūsų savivaldybės teritorijoje įregistruota įmonė neturi licencijos visą parą prekiauti alkoholiniais gėrimais. Jeigu atvažiuos prekeiviai iš Kauno, po šio tarybos sprendimo, jie turės teisę prekiauti tik iki 24 valandos“,- teigė K. Kuncaitis.
 
Nuspręsta, kad viešojo maitinimo įmonėms, turinčioms licencijas verstis mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais, leista prekiauti nuo 8 iki 24 valandos. Prekybos įmonėms, turinčioms licencijas verstis mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais, leista prekiauti nuo 8 iki 22 valandos. Už tokio projekto sprendimo priėmimą balsavo 15 tarybos narių, penki balsvo prieš ir du susilaikė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.